Scânteieşti, scandal fără sfârşit

Scânteieşti, scandal fără sfârşit
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Viceprimarul liberal Ciprian Ilie (FOTO) îl acuză pe primarul Ghiorghe Bute că minte *

„Combaterea minciunilor”, aşa se intitulează replica plină de revoltă pe care am primit-o de la viceprimarul comunei Scânteieşti, liberalul Ciprian Ilie, ca reacţie la ieşirea (în sfârşit) la rampă a primarului Ghiorghe Bute.

Marţi, după zile de tăcere, primarul PSD Bute a venit cu o replică oficială legată de tot scandalul care macină Primăria localităţii: joi, viceprimarul a alertat presa că primarul vrea să mute primăria din satul Scânteieşti în Fântânele, iar o zi mai târziu, primarul l-a sancţionat pe vice, în cadrul unei şedinţe de CL. De la primul şi până la ultimul rând al mesajului transmis ieri, liberalul Ilie îl acuză pe Bute că minte.

Precizarea lui Bute că nu a fost vorba de mutarea Primăriei Scînteieşti, ci de stabilirea doar a unui punct de lucru în localitatea Fântânele în baza unei hotărâri de Consiliu Local, este combătută de viceprimar cu argumentul că hotărârea respectivă trebuia revocată de luna trecută, în urma primirii unei adrese de la Prefectura Galaţi.

Despre „blocarea” Primăriei, viceprimarul susţine că Bute vorbeşte în necunoştinţă de cauză, prezenţa dânsului în instituţie fiind remarcată în după-amiaza acelei zile aproape de sfârşitul programului.

„Legi inventate”

Vicele susţine că acţiunile considerate legale de către primarul Bute sunt „legale după legile inventate numai de dl primar. Din punctul dlui de vedere, a fost legală sancţionarea mea în urma expunerii de motive şi a raportului de specialitate întocmite de juristul primăriei care în perioada respectivă nu a fost deloc în instituţie (concediu de studii) şi fără să fiu şi eu întrebat”.

„Este legal faptul că pe foaia colectivă de prezenţă pe luna iulie am fost consemnat absent în ziua când am participat la şedinţa de CL în care am prezentat şi un raport apoi un referat înregistrat în registratura primăriei?”

„Este legal ca o persoană publică să fie luată în băşcălie prin afişarea unor fotografii pe uşa biroului din instituţia pe care o conduce dl primar, încălcând flagrant demnitatea unei persoane? Numai din punctul de vedere al domnului primar este legal”, afirmă Ciprian Ilie, declarându-se „(încă) viceprimar”.

Citit 826 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.