Gălățenii, printre primii beneficiari ai cardurilor sociale

Gălățenii, printre primii beneficiari ai cardurilor sociale
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Primele carduri pe care vor fi încărcate voucherele sociale în valoare de 250 de lei sunt distribuite, începând de vineri, de Poșta Română. Încărcarea voucherelor pe carduri se va face după ce se încheie procesul de distribuire, începând cu data de 20 iunie, a afirmat premierul Nicolae Ciucă.

Conform Poștei Române, un prim lot de peste 35.000 de carduri electronice sunt distribuite, începând de vineri, în județele Galați, Brăila, Ilfov, Buzău și Olt. Următorul lot, de aproape 300.000 de carduri, va fi livrat de angajații poștali, în această săptămână, la nivelul întregii țări.

Aproximativ trei milioane de persoane - pensionari, persoane cu dizabilități, familii cu venituri mici și persoane fără adăpost - vor beneficia de aceste vouchere o dată la două luni, bani pe care îi vor putea folosi pentru cumpărarea de produse alimentare. Voucherele sociale în valoare de 250 de lei, acordate prin programul "Sprijin pentru România", vor fi acordate în patru tranșe, o dată la două luni, până la finalul anului.

Distribuirea va fi realizată de Poșta Română la domiciliile beneficiarilor, într-un termen de maximum cinci zile lucrătoare de la primirea acestora din partea emitenților autorizați. Mecanismul de distribuire a cardurilor prevede trei etape: emiterea cardurilor de către unitățile desemnate (imprimarea datelor beneficiarilor și inserarea CIP-ului), distribuirea în plicuri și încărcarea valorică a cardurilor. Astfel, încărcarea voucherelor se va face după ce se încheie procesul de distribuire, iar ajutoarele aferente tranșei I vor ajunge la beneficiari începând cu data de 20 iunie 2022.

Citit 5408 ori Ultima modificare Marți, 14 Iunie 2022 17:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.