Cine pleacă din Primărie?

Cine pleacă din Primărie?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primarul Dumitru Nicolae (FOTO) se declară adeptul unei restructurări cu cap, nu haotice. Edilul urbei a stabilit deja numărul de salariaţi cu care aparatul propriu al Primăriei se va împuţina. Potrivit primarului, la începutul restructurării, în aparatul propriu al Primăriei erau 606 oameni, cu tot cu salariaţii de la evidenţa populaţiei.

„Noi propunem o organigramă cu 441 de posturi, deci o reducere de 165 de posturi. Vom da afară, zicem noi, 36 de oameni – în cifre orientative. Vom desfiinţa 17 funcţii de conducere şi eu zic că lucrurile vor fi, din acest punct de vedere, în acord cu legea restructurării. Vom face organigrama ca lumea, voi discuta şi cu sindicatele, dar nu voi face rabat”, a declarat Dumitru Nicolae.

Şi societăţile subordonate municipalităţii vor fi obligate la o reducere de personal, dar şi la încadrarea în anumite costuri. Înainte de a lua o decizie, primarul se va consulta cu autorităţile din Ploieşti, Braşov, Arad, Timişoara.

165 de posturi reduse

Un calcul simplu arată că 36 de salariaţi concediaţi plus 17 funcţii de conducere desfiinţate nu dau în veci 165 de posturi reduse. Primarul susţine că reducerea de 165 de posturi s-a făcut în timp:

„Începând cu ianuarie au mai ieşit la pensie, au mai plecat. Cei 36 sunt ăia care nu s-a ţinut de treabă. Eu sunt băiat bun, dar le putem spune într-o zi că nu mai avem nevoie de serviciile lor”.

„Funcţiile de conducere s-au şi desfiinţat, de exemplu, la Direcţia de Urbanism. Direcţia Juridică o desfiinţăm. În organigramă e dat un număr de posturi la un şef”, a declarat Nicolae.

Paza şcolilor, în aer

Dumitru Nicolae îl va informa în scris pe prefectul judeţului Galaţi, Cosmin Păun, că 40 de şcoli vor rămâne, prin reducerea numărului de poliţişti comunitari, fără pază. Primarul promite însă că va găsi soluţii pentru marea majoritate a poliţiştilor comunitari, uzând de următoarea regulă:

„Când ajungi la o barieră, căţeii o iau pe dedesubt, dulăii pe deasupra, numai unii se lovesc. Vreau să cred că suntem într-una din aceste două categorii. Câţi poliţişti spune legea că trebuie, o să avem oficial, pentru restul vom găsi soluţii”.

„Ne-a încurcat mult ministrul de Interne care acum patru ani a vrut să avem trei poliţişti la o mie de locuitori, iar acum vrea un poliţist comunitar la o mie”, a declarat primarul.

Ecosal, de neatins

Structura serviciului public Ecosal nu poate fi schimbată din cauza contractului cu ISPA, dar asta nu înseamnă că acele structuri care nu sunt implicate în programul european nu pot fi reorganizate.

„Pe mulţi îi deranjează că Ecosal e la Primărie şi cred că ar trebui să-l ia una din firmele de gunoaie din ţară. Dar cât e Nicolae aici nu se va întâmpla asta. N-o să fie nici cu Prigoană, nici cu Mihai Turcu, nici cu alţii, va fi a Primăriei din Galaţi!”, a spus Nicolae anunţând că într-o lună ar putea fi inaugurată staţia de compost.

Citit 1969 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.