Apărăm digurile!

Apărăm digurile!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi râul Prut îşi menţine tendinţa uşor crescătoare pe teritoriul judeţului Galaţi, Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad ne asigură că nu există pericolul revărsării apei peste coronamentul digului naţional de apărare, pe sectorul Vlădesti – confluenţa cu fluviul Dunărea.

Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei,  digul Brateşul de Sus (între localităţile Vlădeşti şi Şiviţa) şi digul Brateşul de Jos (între Şiviţa şi confluenta cu Dunărea) sunt în faza a III-a de apărare.

Gardă non-stop

Personalul tehnic din cadrul SGA Galati, SGA Vaslui şi SGA Botoşani, organizat in echipe, supraveghează, 24 de ore din 24, lucrările hidrotehnice cu rol de apărare, urmărind starea tehnică a lucrărilor, depistarea infiltraţiilor şi intervenind punctual.

Până în prezent, potrivit comunicatului de presă, s-au utilizat 30.000 de saci, 5.000 kg folie polietilenă, 4.000 mp geotextil, 3.500 mp bentofix, 1.000 kg de sârmă şi 300 kg de sfoară pentru supraînălţarea  digurilor cu mijloace mecanice şi saci umpluţi cu pământ şi pentru impermeabilizarea taluzului exterior al digului.

În plus, s-au executat două diguri potcoavă pe lungime de 50 de metri.   

Totodată Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad a instituit o monitorizare specială în zonele în care au apărut infiltraţii prin corpul digului de apărare.

Citit 613 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.