Cine îşi face bagajele la Prefectură?

Cine îşi face bagajele la Prefectură?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Din doi subprefecţi Galaţiul va rămâne doar cu unul * Între Paul Florea (FOTO 1) şi Daniel Ovidiu Tudorache (FOTO 2, dreapta), va câştiga, se pare, coaliţia de guvernare… *

Din cei doi subprefecţi ai Galaţiului, unul va trebui să elibereze biroul. Cel vizat se pare că este Paul Florea, dar, oficial, nu e nimic bătut în cuie. În şedinţa de astăzi, executivul ar putea decide cine rămâne şi cine pleacă, după ce premierul Emil Boc l-a mandatat pe ministrul de Interne Vasile Blaga să reducă numărul de subprefecţi, de la doi la unu.

Paul Florea, propus de PDL, e subprefect din martie 2009. Are 56 de ani, este inginer mecanic, fost consilier local PNL, consilier pe implementarea programelor europene în  Ministerul Turismului şi expert în comerţ şi relaţii internaţionale în MIRA.

În vârstă de 41 de ani, Daniel Ovidiu Tudorache a fost numit în funcţia de subprefect în martie anul acesta, din postul de comisar al Gărzii de Mediu.

În vara lui 2008 a fost schimbat din funcţie la 24 de ore după ce, în calitate de şef al Gărzii de Mediu Galaţi, aplicase o amendă de 200.000 de lei combinatului siderurgic pentru depăşirea emisiilor de noxe la UCC. În prezent, este doctorand în management şi student în anul IV la Drept.

Susţinătorii

Paul Florea este unul din oamenii apropiaţi ai senatorului PDL Marius Necula. Cei doi au condus PLD apoi, la PDL Florea i-a fost director de campanie lui Marius Necula. Susţinerea senatorului pentru Florea este totală:

„Ne vom bate pentru el! PDL a discutat şi îl susţine pe Paul Florea în funcţia de subprefect. În timpul inundaţiilor s-a implicat în rezolvarea situaţiei, iar ideea de a se deschide canalul Dunăre-Marea Neagră pentru eliberarea unei cantităţi mari de apă i-a aparţinut”.

Liderul PDL Galaţi, deputatul Mircea Toader, ne-a declarat că negocierea pentru funcţia de subprefect va fi la nivel de coaliţie: „Dacă se decide păstrarea structurii coaliţiei, rămâne dl Tudorache”.

Paul Florea: „Je ne regrette rien”

Paul Florea ne-a mărturisit că nu are emoţii: „Părerea mea personală este că decizia de a reduce numărul subprefecţilor este mai puţin fundamentată. E nevoie de control asupra legalităţii, asupra cheltuirii banului public, mai mult ca oricând. Pe de altă parte, nu am nici un stres”.

„Ştiu că lucrurile se întâmplă şi niciodată nu mi-a fost frică la examene. Da, Tudorache a fost propus de UNPR şi va trebui să se facă o alegere între PDL şi UNPR. Hotărârea se pare că e luată. UNPR va încerca, acolo unde are oameni să-i menţină în funcţii. Negocierile se fac la nivel de şefi de partid. Am încercat să-mi fac treaba şi, ca în cântec ˝Je ne regrette rien˝”.

„Sper să mă menţin în continuare pe o poziţie care să-mi permită să-mi continui proiectele”, ne-a mărturisit Paul Florea.

Subprefectul a confirmat că ideea de a se reduce nivelul Dunării prin deschiderea ecluzelor canalului Dunăre-Marea Neagră i-a aparţinut: „Am studiat această posibilitate cu specialiştii, ca să fiu sigur că nu spun vreo năzbâtie”. Premierul Emil Boc va decide cine ne va fi subprefect.

Citit 1451 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.