Finanțare obținută prin PNRR pentru renovarea Teatrului Dramatic

Finanțare obținută prin PNRR pentru renovarea Teatrului Dramatic
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Galațiul a câștigat o finanțare de 15.103.631 de lei, bani din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru renovarea integrată a Teatrului Dramatic "Fani Tardini".

Potrivit unui comunicat de presă, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a semnat, joi, 30 iunie, zece noi contracte de finanțare prin Componenta C5 - Valul Renovării din PNRR, în valoare de aproape 100 de milioane de lei. Între acestea se află și Dramaticul gălățean.

Așa cum ați putut afla din ziarul "Viața liberă", conform documentelor realizate de Primărie, imobilul, inclus pe lista monumentelor istorice, a beneficiat, în ultimii ani, doar de reparaţii curente, motiv pentru care se doreşte reabilitarea şi modernizarea lui.

Mai trebuie spus că municipalitatea a depus cereri de finanțare și pentru Palatul "Simion Gheorghiu", Căminul de Bătrâni "Ştefan cel Mare", sediul SC Gospodărire Urbană, dar şi pentru alte clădiri importante ale oraşului - unele ajunse în stadiu avansat de degradare. Rămâne de văzut dacă Valul Renovării va ajunge și la ele.

Citit 2296 ori Ultima modificare Luni, 04 Iulie 2022 01:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.