Parcare supraetajată pe strada Română, într-o zonă cu garaje... etajate (FOTO)
Foto: Anca Melinte

Parcare supraetajată pe strada Română, într-o zonă cu garaje... etajate (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Primăria plănuiește să construiască o parcare supraetajată într-o zonă înțesată de garaje de pe strada Română. Deocamdată, a lansat o licitație pentru studiul de fezabilitate și așteaptă ofertele până pe 16 august 2022. Valoarea estimată a contractului este de 250.000 de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire - "prețul cel mai scăzut".

Serviciile de proiectare - faza Studiu de fezabilitate pentru obiectivul "Parcare supraetajată strada Română" fac obiectul unei proceduri organizate de Primăria municipiului Galați. Pentru că informațiile din Sistemul Electronic de Achiziții Publice nu localizează viitoarea parcare, am solicitat Primăriei Galați date exacte.

Am aflat, astfel, că zona vizată este cea ocupată în prezent de garaje: "În zonă, autoturismele sunt parcate în puținele locuri amenajate din apropierea locuințelor sau ocupând trotuarele. Această situație face ca traficul rutier să fie îngreunat, iar deplasarea pietonilor să fie dificilă".

În șirul lung de garaje de pe strada Română, am remarcat și o construcție etajată, dar și dotarea uneia dintre coșmelii cu un aparat de aer condiționat.

Documentația dorită de Primărie trebuie să cuprindă nu doar amenajarea locurilor de parcare, ci și căi de acces intrare - ieșire racordate la sistemul rutier, stații pentru reîncărcarea vehiculelor electrice, sistem de taxare automată, asigurarea utilităților necesare, realizarea unui spațiu pentru parcarea bicicletelor și amenajarea unor platforme pentru colectarea deșeurilor. Pe lângă analizarea propunerilor de amenajare, obținerea tuturor avizelor/ acordurilor şi elaborarea studiului de fezabilitate, misiunea proiectantului va continua cu actualizarea devizului general de câte ori va fi nevoie și asistență tehnică.

Citit 5514 ori Ultima modificare Marți, 02 August 2022 11:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.