Partidul Facebook îşi construieşte imaginea

Partidul Facebook îşi construieşte imaginea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ieri, conducerea Partidului Verde s-a prezentat la Galaţi * Deocamdată, se începe cu „vom”… *

Lung a mai fost ieri preambulul la conferinţa de presă a Organizaţiei Judeţene a Partidului Verde pe terasa hotelului „Vega” o nouă astfel de întâlnire din ţară din cele 20 fixate până la 1 ianuarie anul viitor. Asemănătoare prezentării unui (destul de nou) produs.

A, întâlnirea de ieri a fost desigur dedicată ieşirii la publicul gălăţean cititor sau vizionator şi n-a adus declaraţii tari, dezvăluri sau măcar prezentări de programe ambiţioase: PV trebuie să ajungă mai întâi la putere în administraţie, ca să poată acţiona eficient, a spus ieri, cu alte cuvinte, preşedintele executiv al partidului, Remus Cernea, fostul candidat la preşedinţie.

De altfel, acţiunile ecologiste vin pe locul doi, după cele economice, în proiectele PV. Noile tehnologii verzi care ar trebui importate vor crea şi locuri de muncă, ne-a asigurat preşedintele Cernea. Majoritatea lucrurile spuse ieri începeau cu „vom”…     

Interesul pentru întâlnire a fost însă mai mare decât cu alte ocazii: printre alţii au fost de faţă preşedintele comunităţii elene gălăţene, Dimitrios Zamfiropol, scriitorii Paul Sân Petru şi Maximilian Popescu, pictorul Teodor Vişan etc.

Printre cei de la „prezidiu”, alături de secretarul executiv al PV naţional, Silviu Dumitru, şi gălăţeanca Oana Tănase, din stafful naţional PV - cunoscut critic de artă, a atras atenţia consilierul „verde” tecucean Vasile Dănăilă Pazvante – un exemplu viu că dacă eşti dăruit, ai inimă şi bani, poţi face singur ce nu reuşeşte un partid: un rai ecologic în inima Tecuciului…

PV este un partid tânăr, care are timp să arate ce poate, dar trebuie să arate ceva ca să poată… După prezentarea bunelor intenţii, l-am întrebat deci pe preşedintele Cernea dacă are proiecte vizând renaturarea zonei dobrogene din preajma Galaţiului.

Răspunsul a fost că de aceasta trebuie să se ocupe specialiştii şi că o hotărâre privind renaturarea fără un studiu corect ar putea chiar face rău. Am întrebat care sunt acţiunile concrete ale ecologiştilor săi strict pe domeniu ecologic şi am aflat: ecologizarea Bucureştiului, o acţiune de împădurire la Vaslui şi chiar o ecologizare a 60 la sută din oraşul nostru, cu ajutorul celor peste 2.500 gălăţeni atraşi de partid la voluntariat (după cum a declarat liderul local Pompiliu Comşa).

PV mai susţine separaţia statului de Biserică, cu acordarea drepturilor egale pentru toate cultele. Cernea a acuzat guvernul  că, la rectificarea din mai, „a golit” fondul de rezervă şi, în loc să fie bani pentru calamităţi, banii au ajuns, electoral, la peste 1.300 de biserici.

Partidul a ales modalităţi de promovare foarte moderne: a deschis conturi pe Facebook, portalul de socializare, pentru toate filialele partidului şi, în doar câteva luni, au fost interesaţi peste 33.000 de români.

Chiar preşedintele Cernat a constatat că are cu peste 10.000 mai multe accesări decât foarte vizibilul mediatic Crin Antonescu. La Galaţi sunt 10.000 de membri ai partidului, ne-a asigurat Pompiliu Comşa.

Ne aşteptăm deci ca pe viitor să fie sădite măcar 10.000 de tufe în oraşul grămezilor de moloz ISPA. Însă, ieri, la rugămintea secretarului Dumitru, lucrările ISPA, sau cel puţin zgomotul acestora, a fost întrerupt, ca să ne auzim…

pnl3
Citit 812 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.