Se caută proiectant pentru lucrările de care are nevoie strada Traian, pe tronsonul Brăilei - Marea Unire
Foto: Andrei Stroe și Anca Melinte

Se caută proiectant pentru lucrările de care are nevoie strada Traian, pe tronsonul Brăilei - Marea Unire
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Până luni, 1 august 2022, Primăria municipiului Galați așteaptă ofertele din partea proiectanților interesați să realizeze documentația pentru punerea în siguranță a zonelor afectate de tasare și degradare ale arterei Traian, pe segmentul cuprins între strada Brăilei și bulevardul Marea Unire. Contractul are o valoare estimată de 25.000 de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire este "prețul cel mai scăzut".

"Starea tehnică este necorespunzătoare pentru desfăşurarea circulaţiei rutiere în condiţii de siguranţă. Tasarea terenului de fundare a generat degradări locale majore ale structurii rutiere, materializate prin fisuri, faianţări, crăpături, fragmentări. Traficul rutier nu e restricţionat, însă se desfăşoară îngreunat din cauza denivelărilor de la nivelul părţii carosabile", scrie Primăria municipiului Galați, în caietul de sarcini al achiziției publice lansate pentru strada Traian, segmentul cuprins între strada Brăilei și bulevardul Marea Unire. Concret, Primăria caută un proiectant care să realizeze documentația de avizare a lucrărilor de intervenție pentru punerea în siguranță a zonelor afectate.

Municipalitatea are deja o expertiză tehnică în regim de urgență, elaborată în august 2021 de firma ieșeană Proexrom, precum și studii geotehnice și topografice, dar acum are nevoie de o documentație a lucrărilor necesare.

Concret, de la proiectanți se așteaptă propunerile de amenajare, elaborare a documentației de avizare a lucrărilor de intervenție, precum și avize, acorduri, expertizele necesare.

"Prin proiect se vor prevedea: decopertarea structurii rutiere existente, realizarea unor umpluturi compactate de pământ stabilizat cu lianți hidraulici sau speciali, pe o adâncime de minimum 1,50 metri sub structura rutieră a străzii; refacerea integrală a lucrărilor de terasamente și structură rutieră; refacerea sistemului de colectare și descărcare controlată a apelor pluviale prin amplasarea de guri de scurgere pe toată lungimea sectorului de stradă, refacerea marcajului rutier. În cazul unor avarii care implică pierderi de apă din reţelele de utilităţi existente, se va adopta soluția de amplasare a reţelelor în canivouri", se precizează în document.

Caietul de sarcini al achiziției publice nu spune nimic despre trotuare, dar considerăm că proiectanții ar trebui să le aibă în vedere, pentru că unele porțiuni sunt de-a dreptul calamitate. Iar pietonii au și ei dreptul să circule în siguranță! Oricum, până la executarea lucrărilor necesare, atât pietonii, cât şi șoferii mai au de așteptat!


Citit 4049 ori Ultima modificare Marți, 02 August 2022 11:37

4 comentarii

 • postat de Terente ...din Galati
  Marți, 02 August 2022 14:44
  86.34.180.***
  Poate va ganditi cum s-o faceti perfect circulabila, intrucat latimea rutiera actuala este folosita pe post de parcare, iar traficul este strangulat.
  0
  4
  Raportează
 • postat de Deștepților......
  Sâmbătă, 30 Iulie 2022 01:00
  78.31.205.***
  sa nu uitați sa tăiați toți copacii de pe strada...
  Așa cum ați făcut pe strada Basarabiei...
  Vai de capul vostru !
  8
  37
  Raportează
 • postat de Secesiune
  Vineri, 29 Iulie 2022 23:37
  77.111.246.***
  E din ce mai clar că voi, ăștia, vreți să faceți imposibilă traversarea PIETONALĂ a Galațiului dinspre Mazepa l către Zona Port și invers.
  O să ajungă un pieton care vrea să se deplaseze de la Complex Potcoava de Aur către Palatul Navigației să ocolească pe la malul Dunării...SAU PE LA BANCA NAȚIONALĂ!!!
  Mai "inventați" o lucrare și pe Strada Portului și ați rezolvat toată treaba.

  Vai de picioarele unora...din cauza altora care nu au cap!
  15
  13
  Raportează
 • postat de paloma
  Vineri, 29 Iulie 2022 22:44
  5.13.215.***
  Sa mai astepte...acum e prioritara parcarea primariei de 30 de milioane de euro !!!
  9
  29
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.