Alte alegeri, alte reguli

Alte alegeri, alte reguli
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Parlamentul ar putea avea 80 de senatori şi 180 de deputaţi (faţă de 137 şi, respectiv, 332, câţi sunt în prezent în ambele camere parlamentare), dacă Legislativul ţării ar adopta un proiect de lege privind alegerile generale, iniţiativă a senatorului PDL Marius Necula.

Potrivit acestuia, proiectul de lege nu se referă doar la scăderea numărului de parlamentari, ci şi la modalitatea concretă de alegere: prin vot uninominal, dar şi prin voturi compensate (în funcţie de câte mandate obţine, prin numărul  de voturi, un partid).

Sunt însă şi multe necunoscute, a adăugat senatorul Marius Necula: criteriile în baza cărora ar fi selectaţi parlamentarii prin compensare (fie cei aflaţi pe o listă de partid, fie chiar cei care au candidat în sistem uninominal), sau numărul de mandate de parlamentar pentru minorităţi (în condiţiile scăderii numărului total de parlamentari).

În calitatea sa de preşedinte al comisiei de administraţie publică, organizarea teritoriului şi protecţia mediului, Marius Necula a lucrat la acest proiect de lege pe care îl va depune în Senat, după ce îl va supune discuţiilor din PDL.

Citit 802 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.