Mai puţini bani la bugetul Tecuciului

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Totuşi, per total,  gradul de încasare nu este mai mic decât cel de anul trecut *

Deşi în municipiul Tecuci încă nu sunt semne evidente de criză, în rândul întreprinzătorilor – mă rog, câţi au mai supravieţuit perioadei dificile din punct de vedere economic pe care municipiul o tot parcurge în ultimii 20 de ani – un semn că oamenii o duc mai prost există: gradul de încasare a taxelor şi impozitelor locale.

Potrivit datelor centralizate la Primăria municipiului Tecuci, pe primele şase luni ale acestui an, persoanele fizice nu s-au înghesuit deloc să dea bani la bugetul local.

Nici persoanele juridice nu şi-au achitat integral dările, aşa cum o făceau în alţi ani. Totuşi, per total, nivelul de încasări nu este mai mic decât cel de anul trecut.

„De pildă, în 2009, la bugetul local s-au colectat, în primele şase luni, 40 de miliarde de lei vechi, iar în acest an, în aceeaşi  perioadă, s-au încasat 43 de miliarde. Vorbim de banii strânşi din taxe şi impozite locale atât de la persoane fizice, cât şi de la persoane juridice. Deci, să spunem că această diferenţă ne face să ne menţinem pe linia de plutire, adică e compensată de inflaţie”, spune primarul Eduard Finkelştain.   

Practic, în momentul de faţă doar la nivelul impozitelor încasate din partea persoanelor juridice se poate vorbi despre o încasare de 58 la sută (faţă de suma programată a se încasa în total), iar la nivelul persoanelor fizice lucrurile stau şi mai rău: gradul de încasare este de doar 38 la sută!

„Nu ne aşteptăm ca acest nivel să crească foarte mult în a doua jumătate a anului, având în vedere că «grosul» încasărilor se face la începutul anului”, a declarat Eduard Finkelştain. ,

Citit 633 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.