Directorul Centrului Cultural a ieşit din scenă

Directorul Centrului Cultural a ieşit din scenă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Neînţelegeri cu gunoiul judeţului *

Directorul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, Răzvan Avram, a fost schimbat ieri, cu majoritatea voturilor din Consiliul Judeţului, de la conducerea Centrul Cultural „Dunărea de Jos”.

Motivul, expus de preşedintele CJ, Eugen Chebac, a fost că directorul nu şi-a reînnoit contractul de management, după cum cerea o ordonanţă de urgenţă. Partea delicată, aruncată în treacăt de preşedinte, a fost că, începând cu 1 martie, când trebuia prelungit contractul, Centrul a funcţionat practic fără şef!

Adică, a mai spus Eugen Chebac, actele semnate de atunci devin nule. Să sperăm că nu este vorba şi despre finanţări proprii, pentru că Centrul desfăşoară chiar acum nişte festivaluri la care ar trebui să contribuie măcar cu afişe şi alte lucruri specifice…

Ieri, vicepreşedintele CJ Eugen Durbacă a devenit vizibil după foarte multă vreme de tăcere blajină în alianţă şi i-a cerut preşedintelui Chebac să mai analizeze înainte a  se lua o hotărâre, să înţeleagă toţi consilierii despre ce e vorba. N-a spus că nu este corectă afirmaţia preşedintelui, ci doar că nu a fost timp să se discute la comisii.

De altfel, chestiunea nici nu figura pe ordinea de zi… Cei doi vorbiseră şi înainte de şedinţă pe această temă, tot fără rezultat. Deşi, oficial, este vorba despre neglijarea amănuntului de a veni la semnat contractul, pare să fie vorba despre păcate mai vechi…

Încercare de interimat

Cât pe ce (13 voturi pentru, 14 împotrivă şi 4 abţineri, toate secrete) ca Aurelia Matei (FOTO 1), cea care urma ieri să prezinte Festivalul fanfarelor organizat de Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, să primească funcţia de director interimar al instituţiei. Îi mai trebuiau două voturi şi câştiga!

Fosta jurnalistă (a lucrat la o televiziune gălăţeană), acum şefă a relaţiilor cu presa de la Consiliul Judeţului, ar fi fost desigur o imagine plăcută a instituţiei care a scos şi până acum revistă, antologii, a făcut festivaluri, dar a şi dat-o cu oiştea-n gard cu Pânzarul sau cu bariera electronică superscumpă…

După votul de ieri, care nu a putut stabili un director interimar, unul dintre directorii adjuncţi va conduce instituţia de cultură până la viitoarea şedinţă de Consiliu.

„Războiul gunoiului”

De discuţii mai lungi şi de vot… pastelat au avut parte şi hotărârile privind asocierea CJ cu localităţile judeţului  pentru gestionarea gunoiului, respectiv a apei şi canalizărilor. Pentru că problema este foarte importantă, iar unele localităţi cu primari PDL refuză să intre în asociaţie, vom reveni cu amănunte într-un material separat.

Consilierii PDL au încercat să amâne ieri votul, în speranţa că se va ajunge la un acord,  dar fiind vorba de absorbţia de bani europeni şi deja întârziindu-se de două ori termenul, preşedintele Chebac a condus ieri scurt votul câştigător, doar cu timide abţineri şi câteva voturi împotrivă, care demonstrează că de fapt preşedintele avea dreptate.

Trebuie să vă spunem acum măcar că, asocierea fiind aprobată, preţul apei şi al ridicării gunoiului va fi identic pe viitor în toate localităţile judeţului.

Mai puţin în cele care au rămas, ca o insulă, să depindă de judeţele vecine. Care se vor organiza însă şi ele după modelul gălăţean şi situaţia se va repeta pentru „independenţii” de azi, precum comuna Matca…

Comentarii foto:

1 - Fosta noastră colegă de breaslă a ieşit onorabil ca număr de voturi

2 - Vot secret la CJ

Citit 2389 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.