Oancea şi-a predat legitimaţia de consilier

Oancea şi-a predat legitimaţia de consilier
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Către ce partid se va îndrepta fostul lider sindical?

Ieri, fostul liberal Maricel Oancea a venit la primărie pentru a-şi preda legitimaţia secretarului Consiliului Local. Îmbrăcat lejer, într-un tricou galben-spălăcit (fără aluzie la dragostea pentru liberali care a pălit – a avertizat el!), Maricel Oancea nu a vrut să comenteze prea mult despre demisia sa.

A ţinut, însă, să puncteze că nu a fost dat afară din partid de Marius Stan, aşa cum se vehiculează, ci şi-a dat demisia. Nu înainte de a le împărtăşi foştilor colegi liberali gândurile sale despre activitatea politică a PNL, dar şi despre viitorul pre şi post electoral al partidului. 

Reamintim că, săptămâna trecută, Maricel Oancea a demisionat din partid, iar retragerea din CL este urmarea firească a acestei decizii. În locul său, în CL va fi validat mandatul următorului liberal de pe listă, Raul Mihailov.

Maricel Oancea nu a făcut un mister din faptul că demisia sa are legătură cu faptul că relaţiile dintre el şi Marius Stan au fost din ce în ce mai încordate în ultimul timp. Pe de altă parte, preşedintele PNL Victor Paul Dobre a spus, elegant, doar că „a fost o discuţie legată de activitatea lui Maricel Oancea în Consiliul Local şi era o propunere de retragere a sprijinului politic dar ea [propunerea] nu a fost luată în discuţie de Biroul Municipal, mai ales că procedura este ca astfel de sancţiuni să fie luate în Delegaţia Permanentă”.

Ceea ce nu se spune însă – dincolo de zvonurile potrivit cărora Oancea l-a deranjat, de fapt, pe Marius Stan când l-a propus ca director interimar la Apaterm pe Ion Ungureanu, membru CA al Clubului Oţelul   - rămâne un subiect care, până acum, nu a fost discutat: fostul lider FSS din Combinat, Maricel Oancea, a venit în PNL cu un număr important de sindicalişti, care acum, ar putea să îl urmeze. Unde? „Nu ştiu, mă voi întâlni cu colegii mei, voi discuta şi abia apoi voi lua o decizie”, spune Maricel Oancea. Sunt însă şi voci care susţin că demisia lui Oancea nu este aşa o mare pierdere pentru PNL, ci mai degrabă o corijarea a unei erori anterioare – când a fost primit în partid - şi că plecării sale din partid i se dă o atenţie disproporţionat de mare faţă de importanţa reală, tocmai spre bucuria adversarilor politici ai liberalilor şi USL-ului.        

Citit 899 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.