Contracte de peste 23 de milioane de lei, atribuite în județ

Contracte de peste 23 de milioane de lei, atribuite în județ
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Similar deciziilor luate de municipiile din județ, în luna august, Consiliul Local al comunei Vânători a decis contractarea unui împrumut bancar destinat finalizării investițiilor publice. Valoarea acestuia este de 15 milioane de lei, cu o maturitate de zece ani, tragerile din acest credit putând fi efectuate timp de 26 de luni, iar perioada de grație este de 12 luni.

În mod subsecvent, administrația publică din comună a atribuit, la finele lunii trecute, o nouă lucrare de modernizare și reabilitare a unor străzi, valoarea contractului fiind de 14,97 milioane de lei, exclusiv TVA. În descrierea succintă a proiectului, se vorbește de modernizarea unor drumuri principale și laterale din Vânători, dar și de realizarea de șanțuri, rigole betonate și podețe, ultimele având o valoare de aproximativ cinci milioane de lei, fără TVA. Contractul a revenit cunoscutei companii gălățene specializate Citadina '98 SA, în urma unei proceduri de atribuire pe criteriul ”cel mai bun raport calitate-preț”.

Chiar și în lipsa definitivării Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”, în alte patru unități administrativ-teritoriale din județ au fost atribuite, prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP/SICAP), lucrări de modernizare pentru infrastructura rutieră comunală. Astfel, la Pechea se au în vedere amenajarea de trotuare pe străzile Cooperatorilor și Tecuci, în lungime totală de 2.893 de metri, dar și amenajarea de dispozitive de colectare, dirijare și evacuare a apei provenite din precipitații, din care șanțuri pereate în lungime totală de 7.570 de metri. Aceste lucrări, la valoarea de aproximativ 2,37 milioane lei, vor fi executate de o altă companie gălățeană, Davide Construct SRL.

În Foltești, modernizarea unor drumuri de interes local, inclusiv lucrări de terasamente, sunt în sarcina Assfalti Roads ACM SRL, valoarea contractului fiind de 1,3 milioane de lei, exclusiv TVA.

Nu în cele din urmă, la Grivița, modernizarea a patru artere secundare va fi efectuată de Brialbet SRL Drăgănești, evaluarea lucrărilor fiind estimată la circa 845.000 de lei.

Altfel, tot în ultima perioadă a acestei veri, la Priponești, preocuparea administrației publice locale a fost reprezentată de înființarea unui centru comunitar integrat. Conform datelor din SEAP, este vorba de reabilitarea unui vechi dispensar medical din comună, valoarea contractului atribuit fiind de 1,41 milioane de lei, cu finanțare din bani europeni. Lucrările vor fi efectuate de o asociere avându-l ca ofertant lider pe All Business Directory Ad SRL, împreună cu Amenajări Ivcons SRL și subcontractanții Lex Protect Buzău SRL, Lex Protect Tehnic SRL și Kazinst Grup SRL.

La Munteni, finalizarea reabilitării, extinderii și dotării centrului social multifuncțional integrat pentru persoane vârstnice (de zi) din satul Țigănești a revenit firmei Mobcompact SRL din localitate, valoarea contractului fiind de puțin peste 256.000 lei. Este vorba de furnizare de mobilier, echipamente IT, dar și aparatură sportivă și medicală.

La Ghidigeni, achiziționarea de tablete pentru uz școlar, dar și a altor echipamente electronice, inclusiv table interactive, laptopuri și sisteme desktop în unitățile de învățământ din comună, are o valoare de 625.000 de lei, urmând a fi asigurată (pe loturi) de firmele Union Co SRL Cluj-Napoca, Quartz Matrix SRL Iași și de ilfovenii de la Eurodidactica SRL, în timp ce la Tulucești vor fi achiziționate materiale și echipamente de protecție școlare necesare în contextul pandemiei. Compania băimăreană Flyng Impex SRL va asigura aceste dotări, în valoare de circa 57.000 de lei.

Nu în ultimul rând, la Umbrărești a fost semnat contractul pentru achiziționarea unei autoutilitare basculabile în valoare de 210.000 de lei fără TVA, de la firma specializată East Truck Center SRL. Utilajul va intra în dotarea compartimentului administrativ-gospodăresc din cadrul primăriei.

Citit 1600 ori Ultima modificare Marți, 04 Octombrie 2022 08:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.