Sergiu Dumitrescu, revocat din funcţie

Sergiu Dumitrescu, revocat din funcţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sergiu Dumitrescu nu mai este, de o săptămână, director al Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional (DCPN) Galaţi. Cel puţin teoretic, pentru că lucrurile nu par să se fi schimbat în cadrul instituţiei, în ciuda unui ordin de revocare din funcţie pe care Ministerul Culturii şi Patrimoniului Cultural l-a trimis încă de pe data de 26 iulie.

Ordinul de revocare precizează clar faptul că decizia trebuia pusă în aplicare de la data emiterii actului.

„Începând cu data prezentului ordin, se revocă Ordinul ministrului culturii, cultelor şi patrimoniului naţional nr. 291/2009, prin care domnul Dumitrescu Sergiu-Marin a fost numit director coordonator la Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional a judeţului Galaţi, cu toate consecinţele ce decurg din instituţia revocării asupra tuturor actelor subsecvente încheiate de minister cu domnul Dumitrescu Sergiu-Marin, pentru numirea sa în funcţie şi pentru exercitarea funcţiei în care a fost numit”.

„Biroul Servicii Deconcentrate, Serviciul Managementul Resurselor Umane şi Dialog Social, direcţia Buget, Finanţe Contabilitate şi cadrul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Direcţia pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional a judeţului Galaţi şi domnul Dumitrescu Sergiu-Marin vor duce la îndeplinire prezentul ordin”, se arată în ordinul de revocare trimis la Galaţi încă de la începutul săptămânii trecute.

Biroul de relaţii publice din cadrul Ministerului Culturii ne-a confirmat faptul că ordinul a fost emis în urmă cu zece zile. „Ordinul a fost emis pe data de 26 iulie şi deja trebuia pus în aplicare, întrucât noi am făcut demersurile la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici pentru avizarea unor propuneri de înlocuire a domnului director de la Galaţi”, a declarat ofiţerul de relaţii publice din cadrul Ministerului Culturii.

Contactat telefonic, Sergiu Dumitrescu nici nu a confirmat, nici nu a infirmat decizia forului tutelar, preferând să amâne un răspuns tranşat pentru astăzi. „Vorbim joi. Acum sunt cu o delegaţie de ucraineni la Zătun şi nu pot vorbi”, a declarat Sergiu Dumitrescă, fără să precizeze dacă la acţiunea de la Zătun reprezintă în mod oficial DGPN Galaţi.

Nici la Prefectura Galaţi, instituţie care reprezintă Guvernul României în teritoriu, nu se ştia că Sergiu Dumitrescu a rămas fără scaunul de director încă de săptămâna trecută.

„Noi nu am primit nicio înştiinţare. De altfel, nici nu trebuia să o primim pentru că Direcţia pentru Cultură nu se află în subordinea noastră directă. Dacă există acest ordin, atunci ne vom sesiza pentru a ne asigura că ordinele unui minister sunt puse în aplicare în teritoriu”, a declarat purtătorul de cuvânt a Prefecturii Galaţi, Petrica Paţilea.

Citit 1493 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.