Mai mult verde pe malul Dunării. Plantări în viitorul parc de aventură din orașul Galați

Mai mult verde pe malul Dunării. Plantări în viitorul parc de aventură din orașul Galați
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

„Plantăm numeroși arbori și punem gazon în această perioadă la viitorul parc de aventură. Parcul va avea traseu pentru bicicliști, traseu motric, tobogan, amfiteatru, alei, mobilier urban, sistem wi-fi și camere video. Practic, va deveni un loc extrem de atractiv pentru cei care doresc să-și petreacă timpul liber în mod activ. Este un obiectiv inedit pentru orașul nostru, iar în acest scop am atras fonduri europene, valoarea investiției fiind de aproximativ 4 milioane de euro”, anunță, într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Reamintim că acesta este primul proiect de regenerare urbană a unei zone industriale dezafectate – Uzina de Apă nr. 1. Cu o istorie care începe la 1872, Uzina de Apă nr. 1 din Galaţi – prima din România care a furnizat populaţiei apă filtrată în sistem centralizat. Oprită în 2011, după 136 de ani de funcţionare, Uzina ocupă o suprafaţă generoasă de teren – 47.160 de metri pătraţi, din care 21.652 mp suprafaţă construită –, cu amplă deschidere spre Dunăre şi Grădina Botanică, aproape de zona de promenadă a Falezei. Proiectul de regenerare urbană cu fonduri europene vizează un prim lot, în suprafaţă de 15.600 de metri pătraţi, care va deveni parc de aventură.

Așa cum ați putut afla din ziarul „Viața liberă”, în august 2020, Primăria a semnat contractul de proiectare și execuție a lucrărilor, în valoare de 14.770.122 de lei cu TVA, cu asocierea formată din SC Ischia SRL, SC Garden Center Grup SRL, Obercons Comp SRL, SC Submit SRL, SC Moviland Met SRL și Consumcoop Galați Societate Cooperativă. Lucrările au demarat în martie 2021.

Citit 4709 ori Ultima modificare Duminică, 13 Noiembrie 2022 18:41

5 comentarii

 • postat de Ion
  Duminică, 30 Octombrie 2022 08:12
  93.122.248.***
  Artera aia, prin curtea politiei de frontiera, nu se mai face doar din ambiția prosteasca a primarului, pt ca a fost proiectul fostei administrație.
  2
  7
  Raportează
 • postat de Era tacsu, ba!
  Duminică, 30 Octombrie 2022 00:03
  5.13.141.***
  Cretinitati fără rost. Investiții zero.
  Firme străine zero.
  Infrastructură zero.

  Da' facem parcu' *ulii sa se plimbe moshii CA TINERI NU MAI SUNT IN VAGAUNA ASTA. Sau dacă sunt, sunt prostituate... Aaaa scuze video chatiste și băieții pești cu bmveu sau paznici.
  Populația scade și noi băgăm banii în retsrdisme.
  5
  14
  Raportează
 • postat de paloma
  Sâmbătă, 29 Octombrie 2022 00:56
  5.13.211.***
  "Chelului tichie de margaritar ii trebuie !!!" Noua ne chiraie matele de foame, dar avem "parc de aventura" !!! Alt parc de aventura la Garboavele !!! Basca parcare de 30 000 000 EU !!! La fel ca si plaja, o alta "aventura" terminata prost !!! Cand va treziti din prostie ???!!!
  24
  35
  Raportează
 • postat de Terente ...din Galati
  Vineri, 28 Octombrie 2022 23:33
  89.137.136.***
  Lucrari care nu sunt presante, sunt aprobate de-a valma... In acelasi timp, pe agenda de preocupari a galatenilor sunt altele, dar de care municipalitatea nici macar nu se sinchiseste.
  Soseaua de centura este o rusine, un adevarat pericol public, iar pe timpul noptii este un cosmar sa circuli . Marcaje nu exista, lumini pe ici pe colo...La pachet mai este si monstruozitatea fara rost, numita "pod hobanat", lasat de izbeliste.
  Mai sus un concitadin reclama sistematic o alta "palma" data noua cetatenilor, prin eludarea pana la peste poate, a oricarei dovezi de bun simt din partea autoritatilor, privind constructia drumului prin curtea fostei politii de frontiera. Desi, necesar ca aerul, alesii locali gasesc ca ne pot mai bine scuipa in obraz, facandu-se ca nu ne vad si nu ne aud lamentarile privind acest drum.
  Cu nepasare, ei stiu doar sa planteze panselute, sa taie iarba cu nepalezii si sa-si bugeteze inca un sediu de Primarie, pe banii galatenilor.
  12
  50
  Raportează
 • postat de Mihnea
  Vineri, 28 Octombrie 2022 21:34
  5.13.142.***
  Obercons Comp SRL Galati este una si aceeasi firma care referitor “Amenajare arteră de legătură între B-dul Dunărea şi B-dul Marii Uniri, drumul prin curtea Poliţiei de Frontieră”, Viata Libera anunta in data de 26 ianuarie 2021, Vezi: “https://www.viata-libera.ro/politica-administratie/158481-amenajarea-drumului-prin-curtea-politiei-de-frontiera-s-a-scumpit”.
  “Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, prin act adiţional, a fost majorată valoarea contractului cu 154.785,45 lei fără TVA. Astfel, valoarea finală lucrării pe care trebuie să o execute Asocierea Constructa Mecanique - Obercons Comp a ajuns la 4.184.724,46 de lei fără TVA”.
  “Nu de alta, dar în decembrie 2020 a expirat prelungirea de şase luni acordată Primăriei de Guvernul pentru a executa această investiţie, iar municipalitatea s-ar putea trezi nevoită să restituie suprafaţa de 8.602 metri pătraţi pe care şoseaua ar trebui să o acopere”.
  “Optimistă, Primăria şi-a propus să realizeze drumul până la 31 mai 2021. Noua arteră, lungă de 620 de metri liniari, ar trebui sa asigure circulaţia între cartierele Dunărea şi Ţiglina, pe o distanţă mai scurtă cu circa patru kilometri faţă de cea actuală. Artera ar trebui sa puarte numele sublocotenentului post mortem Ionuţ Cosmin Sandu, căzut în Afganistan şi decorat postum cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler pentru militari, cu însemn de război”. Este 28 octombrie 2022 si ….. ABSOLUT NIMIC.
  5
  48
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.