Mai mult verde pe malul Dunării. Plantări în viitorul parc de aventură din orașul Galați

Mai mult verde pe malul Dunării. Plantări în viitorul parc de aventură din orașul Galați
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

„Plantăm numeroși arbori și punem gazon în această perioadă la viitorul parc de aventură. Parcul va avea traseu pentru bicicliști, traseu motric, tobogan, amfiteatru, alei, mobilier urban, sistem wi-fi și camere video. Practic, va deveni un loc extrem de atractiv pentru cei care doresc să-și petreacă timpul liber în mod activ. Este un obiectiv inedit pentru orașul nostru, iar în acest scop am atras fonduri europene, valoarea investiției fiind de aproximativ 4 milioane de euro”, anunță, într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Reamintim că acesta este primul proiect de regenerare urbană a unei zone industriale dezafectate – Uzina de Apă nr. 1. Cu o istorie care începe la 1872, Uzina de Apă nr. 1 din Galaţi – prima din România care a furnizat populaţiei apă filtrată în sistem centralizat. Oprită în 2011, după 136 de ani de funcţionare, Uzina ocupă o suprafaţă generoasă de teren – 47.160 de metri pătraţi, din care 21.652 mp suprafaţă construită –, cu amplă deschidere spre Dunăre şi Grădina Botanică, aproape de zona de promenadă a Falezei. Proiectul de regenerare urbană cu fonduri europene vizează un prim lot, în suprafaţă de 15.600 de metri pătraţi, care va deveni parc de aventură.

Așa cum ați putut afla din ziarul „Viața liberă”, în august 2020, Primăria a semnat contractul de proiectare și execuție a lucrărilor, în valoare de 14.770.122 de lei cu TVA, cu asocierea formată din SC Ischia SRL, SC Garden Center Grup SRL, Obercons Comp SRL, SC Submit SRL, SC Moviland Met SRL și Consumcoop Galați Societate Cooperativă. Lucrările au demarat în martie 2021.

Citit 5131 ori Ultima modificare Duminică, 13 Noiembrie 2022 18:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.