Primăria a fost restructurată

Primăria a fost restructurată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Teatrul de Păpuşi „Gulliver” - secţie a Teatrului Dramatic *

Aleşii locali au decis aseară soarta administraţiei locale. Deşi şedinţa în plen a fost amânată cu trei ore din cauza negocierilor şi spiritele aleşilor sfârâiau de încinse ce erau, organigramele Primăriei, Poliţiei Comunitare, Societăţii de Gospodărie Urbană şi Evidenţei Persoanei au fost votate fără comentarii.

După cum ne-a declarat primarul Dumitru Nicolae, Primăria a scăpat de disponibilizări masive de personal şi va număra aşa cum cere OUG 63, fix 433 de oameni.

Teatrele au avut însă de suferit. „O listă cu mai multe teatre, printre care Muzicalul şi Gulliver se află pe masa premierului, la semnat, pentru a li se recunoaşte acelaşi statut ca şi Dramaticului şi a fi exceptate de la OUG 63. Eu sper că le va recunoaşte”, ne-a declarat primarul.

Daniela Artimof s-a luptat să le salveze

Secretarul Comisiei de Cultură a CL, consiliera PSD Daniela Artimof s-a luptat trup şi suflet pentru ca teatrele să nu fie sacrificate sub barda OUG 63.

„Cele trei teatre gălăţene au acelaşi certificat de naştere şi cu toate acestea, din neglijenţa unui om, două instituţii de cultură, Păpuşile şi Muzicalul, au fost în pericol să se desfiinţeze. Nu puteam să accept că, după ce am plâns după oamenii de la spaţii verzi sau de la Ecosal, desfiinţăm două instituţii de cultură. E de neconceput această criminală Ordonanţă 63 a lui Boc! În şedinţă de îndată am decis că Muzicalul îşi păstrează personalitatea juridică şi identitatea cu o organigramă de numai 37 de posturi urmând ca restul membrilor să fie preluaţi de fundaţia culturală a Primăriei. Deşi nu am fost de acord să distrugem identitatea unei instituţii de cultură, până la urmă totul a fost calcul matematic pe hârtie: Gulliver îşi pierde personalitatea juridică şi trece ca secţie de teatru pentru copii în structura Teatrului Dramatic care îşi va face pensionările pentru a putea crea cel puţin 15 posturi atribuite colectivului de la Păpuşi”, ne-a declarat Daniela Artimof.

Citit 1529 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.