Aventura Parc Gârboavele mai are de așteptat până la inaugurare

Aventura Parc Gârboavele mai are de așteptat până la inaugurare
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Parcul de aventură din pădurea Gârboavele este finalizat până în cel mai mic detaliu: toate traseele de cățărare sunt gata, tirolienele sunt instalate, sediul administrativ e finalizat și legat la curent, chiar și casa de bilete este funcțională. Standardele de siguranță, dificultate și atractivitate sunt similare cu acelea de la Aventura Parc Brașov.

Potrivit președintelui CJ, Costel Fotea, "gălăţenii merită şi au nevoie de noi zone de agrement şi de relaxare în aer liber. Sunt amenajate 15 trasee de aventură, cu sute de elemente interconectate prin arbori, la diferite înălţimi, fiecare traseu având un anumit grad de dificultate. Cei mici, dar şi adulţii, îşi vor încerca rezistenţa pe trasee precum scara amiralului, fusurile suspendate sau podul tibetan". Investiția totală se ridică la peste 1,6 milioane de lei, finanțare europeană.

Au fost realizate trasee cu grad de dificultate diferit, de la începători la avansați-sportivi, precum și două tiroliene, una de 150 și alta de 180 de metri.

Obiectivul turistic nu poate fi însă dat în funcțiune. Motivele sunt două: primul este drumul de acces, care a fost nivelat, dar nu este abordabil decât pe vreme uscată; cei circa 400 de metri ar trebui asfaltați sau amenajați cu piatră cubică.

Al doilea este ceva mai complicat. Prin regulamentul de finanțare, obiectivul nu poate genera profit în primii cinci ani de funcționare. Prevederea nu îi lasă Consiliului Județean decât două șanse: ori votează un buget separat pentru Parc, asigurând posibilitatea de a angaja oameni, ori îi solicită finanțatorului un fel de derogare, demonstrând că totalul cheltuielilor de exploatare va fi mai mare decât suma încasărilor anuale din bilete și că, deci, nu va exista profit.

Cum-necum, trebuie ca investiția să fie inaugurată și accesibilă publicului cel mai târziu în primăvara viitoare. Deși este gata de anul acesta.

Citit 3193 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 Noiembrie 2022 12:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.