Terenul pentru construcţia unui bazin de înot la Galaţi, gata să fie predat Ministerului Dezvoltării

Terenul pentru construcţia unui bazin de înot la Galaţi, gata să fie predat Ministerului Dezvoltării
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Printr-un proiect de hotărâre ajuns pe masa aleşilor locali, municipiul Galaţi se pregăteşte să predea amplasamentul pentru construirea unui bazin de înot didactic şi de agrement la Baza Sportivă „Siderurgistul” şi să îşi asume obligaţiile care îi revin. Este vorba despre finanţarea cheltuielilor pentru racordurile la utilităţi ale viitorului bazin şi asigurarea suprafeţelor de teren necesare pentru organizarea şantierului şi depozitarea materialelor.

„Pe strada Cloșca nr. 6 din Galați, Compania Națională de Investiții (CNI) ar putea realiza un bazin de înot didactic și de agrement, proiect-tip pentru care a obținut ordinul ministrului Dezvoltării. Primăria municipiului Galați este gata să pună la dispoziție amplasamentul, pe care au fost executați piloți forați pentru consolidarea terenului”, anunţam în ediţia de miercuri, 27 iulie 2022, a ziarului „Viaţa liberă”.

De atunci, Primăria şi Consiliul Local au tot făcut acte şi demersuri pentru a îndeplini cerinţele Ministerului Dezvoltării. Iată că acum s-a ajuns, în sfârşit, la predarea amplasamentului fără de care nu pot fi aprobaţi indicatorii tehnico-economici ai viitorului bazin. Proiectul ajuns la comisiile Consiliului Local prevede predarea către Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), pe bază de protocol, a amplasamentului în suprafață de 5.101 mp, situat pe strada Cloșca nr. 6. Terenul este predat în vederea realizării de către CNI a obiectivului de investiţii „Construire Bazin de înot didactic și agrement”.

Primăria se obligă să asigure finanțarea cheltuielilor pentru racordurile la utilități (electrică, apă, canal, gaz sau alt tip de combustibil utilizat etc.). De asemenea, municipalitatea va asigura în condițiile legii, suprafeţele de teren necesare pentru depozitarea și organizarea șantierului. După realizarea bazinului, Primăria se mai obligă să mențină destinația acestuia și să asigure mentenanţa pe o perioadă de minimum 15 ani.

Conform proiectului-tip al viitorului bazin, elaborat de firma Concrete & Design Solutions SRL, ansamblul va cuprinde clădirea pentru bazin, alei pietonale, alei carosabile, parcare și spații verzi. Clădirea va avea subsol parțial, parter și un etaj. La subsol vor fi spații tehnice, bazinul și spațiul tehnic perimetral bazinului, la parter - plaja bazinului și spațiile pentru sportivi și antrenori, grupuri sanitare, iar la etaj vor fi gradenele pentru 124 de spectatori, o sală de forță și una pentru gimnastică aerobică, precum și vestiare și grupuri sanitare.

Citit 3122 ori Ultima modificare Vineri, 27 Ianuarie 2023 17:48

5 comentarii

  • postat de Emilm
    Duminică, 29 Ianuarie 2023 23:13
    5.13.144.***
    Pt. Ion: sportul este parte a educației în toate țările dezvoltate și statul investește sume importante în promovarea și susținerea sportului de masă, pentru că știe că o populație care face sport este o populație mai sănătoasă atât fizic cât și psihic. Iar înotul este unul din sporturile cele mai r
    0
    0
  • postat de Ion
    Duminică, 29 Ianuarie 2023 17:38
    5.13.134.***
    Parerea mea este ca o investitie de genul acesta s-ar putea face prin investitie PRIVATA, daca ar fi necesara, nu din BANI PUBLICI. Acelasi principiu ca si la statiile de incarcare pentru masini electrice (PRIVATE!) - platite tot din BANI PUBLICI ( de ce ???). Pretindem ca suntem in CAPITALISM, nu
    0
    0
  • postat de Emilm
    Duminică, 29 Ianuarie 2023 10:17
    5.13.144.***
    Ioane, noaptea minții ești tu! Habar n-ai ce înseamnă un bazin de înot dacă le consideri ca atare pe cele enumerate. Cred ca suntem singurul oraș de la Dunăre care nu are un bazin de înot decent! Eu sunt nevoit să mă duc la Brăila pentru a putea înota în ziua de azi! Măcar de s-ar face bazinul ăsta,
    0
    0
  • postat de Mary
    Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023 09:38
    5.13.157.***
    Lasa sa se faca un nou bazin. Poate chiar unul mare, olimpic. Va incuraja copii si adultii sa vina la sport, poate se vor organiza competitii internationale in oras care vor arrange turisti. E buna ideea
    0
    0
  • postat de Ion
    Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023 07:37
    5.13.134.***
    Noaptea mintii - ca si cu tunelul, cu aeroportul, etc. Oare cine si cum a stabilit necesitatea acestui proiect din bani publici? Baia comunala, bazinele de la Delfinul si Terra Clinique /fostul Viva se vor inchide?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.