Centura Tecuciului este deschisă traficului, dar nu e gata în acte!

Centura Tecuciului este deschisă traficului, dar nu e gata în acte!
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Bun-găsit în România situațiilor absurde, în care o șosea construită în zece ani este deschisă, în sfârșit, traficului, dar nu și în documentele oficiale! Acolo unde mai durează câteva luni până când informațiile sunt actualizate cu realitatea...

"An deschidere - martie 2023", așa scrie, negru pe alb, la "Varianta de Ocolire Tecuci" în documentul „Situația proiectelor de infrastructură”, care poate fi accesat pe site-ul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). O asemenea informație contravine realității încă din 28 decembrie 2022, când, așa cum ați putut afla din ziarul „Viața liberă”, centura Tecuciului a fost deschisă oficial traficului rutier. 

Pentru a lămuri misterul, am solicitat informații CNAIR. În primul rând, am fost curioși să aflăm motivul pentru care, în februarie 2023, șoseaua deschisă în decembrie figurează ca fiind închisă. „Deschiderea circulației pe Varianta de Ocolire Tecuci a avut loc în data de 28.12.2022. Referitor la informațiile cuprinse în cadrul «Situației proiectelor de infrastructură - decembrie 2022», vă informăm că, în cadrul Situației proiectelor aferente lunii ianuarie 2023, informațiile pentru proiectul din referință urmează a fi actualizate, cu introducerea datei de deschidere a traficului și anume 28.12.2022”, ne-a transmis CNAIR. Pare cel puțin bizar ca informațiile să nu fie actualizate în timp real, mai ales când e vorba despre o realizare! Tocmai de aceea, prevăzători, am întrebat dacă nu cumva mai sunt necesare intervenții (lucrări, remedieri, documente) la Varianta Ocolitoare Tecuci și, dacă da, în ce constau acestea și când vor fi executate.

Ei bine, se pare că da: „În prezent, contractul se află în perioada de garanție de 60 de luni. Antreprenorul execută lucrări care nu sunt de natură să afecteze utilizarea construcției conform destinației și cerințelor fundamentale aplicabile. De asemenea, în perioada de garanție, conform prevederilor contractuale, antreprenorul va fi responsabil de remedierea oricărui viciu și oricărei deteriorări a unei părți a lucrărilor ce se pot produce sau pot apărea”, ne-a comunicat CNAIR.

Conform datelor oficiale, lucrările au fost recepționate în perioada 27-28 decembrie 2022, procesul-verbal de recepție la terminarea lucrărilor fiind încheiat pe 30 decembrie 2022.

 

Citit 3272 ori Ultima modificare Joi, 16 Februarie 2023 07:40

2 comentarii

  • postat de Marinel
    Miercuri, 15 Februarie 2023 18:31
    92.83.34.***
    Cea mai mare teapa! Deja la intrarea dinspre Galati a sarit o bucata de fier de la primul pod!
    0
    0
  • postat de io
    Miercuri, 15 Februarie 2023 10:15
    5.14.138.***
    La cati parapeti lipsesc in zonele cu santuri adanci nici nu trebuia deschisa
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.