Achiziţii de garnituri feroviare noi, după 30 de ani de la ultimele investiţii

Achiziţii de garnituri feroviare noi, după 30 de ani de la ultimele investiţii
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă că în ultimii 30 de ani în sectorul feroviar nu s-a investit „aproape nimic”, în acest context el anunţând că anul acesta au fost semnate contracte pentru achiziţia a zeci de garnituri feroviare noi, potrivit News.ro, preluat de Hotnews.ro.

„Atât timp cât în 30 de ani nu s-a investit nimic sau aproape nimic în acest domeniu al căilor ferate, asta duce la o degradare a acestui sistem feroviar, fie că vorbim de infrastructură, fie că vorbim de lucrurile care ţin de garniturile de tren. Lucrurile acestea au dus inclusiv la închiderea marii părţi a industriei aferente de reparaţii de vagoane, de modernizare. (...) Această repornire nu e simplă; dacă 30 de ani lucrurile s-au aşezat pe anumite baze economice, toată această repornire nu se poate face de pe azi pe mâine”, a declarat Grindeanu la Prima News.

Conform sursei citate, referitor la cheltuielile şi pierderile raportate de CFR, ministrul a explicat că în companie „salariile sunt foarte mici”, iar adoptarea statutului feroviarului are impact asupra bugetului companiilor din sistem, fie că este vorba despre CFR Călători, Infrastructură sau metrou. El precizează că, dincolo de cheltuielile de salarizare,„ cheltuielile efective” în acest sector au fost „mult mai mici” decât în anii anteriori.

Citit 2326 ori Ultima modificare Marți, 11 Aprilie 2023 02:42

1 comentariu

  • postat de mirel
    Duminică, 09 Aprilie 2023 09:13
    5.13.130.***
    CA SI IN MAI TOATE SECTOARELE ECONOMICE, FIRMELE BAIETILOR DESTEPTI S-AU DEZVOLTAT CA PRISLEA CEL VOINIC SI CELE DE STAT AU DAT FALIMENT....SAU MAI AU PUTIN.....
    CFR ZERO INVESTITII --- FIRMELE DE TRANSPORT AUTO ALE ALESILOR SENATORI DEPUTATI ETC AU INFLORI !!!
    SANATATE ZERO SPITALE REGIONALE (
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.