Preţuri mai mari pentru serviciile Apă Canal Galați, de la 1 aprilie

Preţuri mai mari pentru serviciile Apă Canal Galați, de la 1 aprilie
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

8,30 lei pe metrul cub de apă potabilă și 6,23 lei/mc pentru canalizare-epurare sunt noile tarife practicate de operatorul regional Apă Canal SA Galați, începând cu data de 1 aprilie 2023. Prețurile nu conțin TVA. Conform reprezentanților Apă Canal, tarifele practicate sunt justificate de criterii geografice, economice şi tehnologice.

Conform Apă Canal, mărirea anuală a tarifelor a fost decisă pentru asigurarea sustenabilității pe termen scurt, mediu și lung în activitatea operatorului și în rambursarea celor două credite contractate, în sumă de circa 93 de milioane de lei, pentru cofinanțări în cadrul a două proiecte regionale de reabilitare și extindere a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Galați. Primul proiect, prin POS Mediu 2007-2013, are o valoare finală de circa 406 milioane lei și a vizat extinderea furnizării serviciilor de apă și canalizare în 11 localități din județul Galați. Al doilea proiect, prin POIM 2014-2020, are o valoare de 750 de milioane de lei și vizează extinderea furnizării serviciilor de apă și canalizare în 22 de localități din județ.

De asemenea, s-a luat în calcul necesitatea asigurării de către operator a fondurilor necesare cofinanțării a două noi proiecte de investiții. Primul are o valoare totală de 370 milioane de lei și se va implementa în municipiul Galați și comuna Matca, iar cofinanțarea suportată de Apă Canal este de 18,683 milioane de lei. Al doilea proiect, în valoare de 10,172 milioane de lei, vizează extinderea și modernizarea sistemului de monitorizare a sistemelor de apă. Acesta se va implementa în municipiul Galați și comunele Bălășești, Suceveni, Vânători, Frumușița, Scânteiești și Cudalbi și constă în montarea, până la sfârșitul acestui an, a unui număr de 11.690 de contoare electromagnetice.

"Din prețuri și tarife se alimentează și Fondul de Întreținere, Înlocuire și Dezvoltare (IID), care constituie sursa pentru realizarea investițiilor viitoare în infrastructura de apă și apă uzată", precizează compania.

Având în vedere toate acestea, "de la 1 aprilie 2023, conform Deciziei ANRSC nr.35/27.02.2023, s-au ajustat tarifele, în termeni reali, la apa potabilă cu 7,5% și la canalizare-epurare cu 18%. La acestea se adaugă inflația cumulată pe ultimul an, 14,95% și TVA, 9%", anunță Apă Canal.

De ce este atât de scumpă apa în orașul dintre ape?

În nenumărate rânduri, gălățenii s-au declarat nemulțumiți de nivelul tarifelor pe care trebuie să le plătească pentru apa potabilă și serviciile de canalizare-epurare. I-am întrebat pe reprezentanții Apă Canal care sunt factorii care influențează nivelul acestor tarife.

"Diferențele între tarifele practicate de companiile de apă și canalizare din țară sunt justificate de criterii geografice, economice, tehnologice. Faptul că municipiul Galați este înconjurat de ape (Dunăre, Prut, Siret) nu înseamnă și că acestea pot fi folosite ca sursă de apă brută în condiții de eficiență, cu costuri reduse. În zona orașului, în secțiunea de vărsare în fluviu, apele Prutului și Siretului au o turbiditate foarte mare și sunt încărcate cu impurificatori. Acesta este de altfel și motivul pentru care s-a renunțat la priza de apă de pe malul stâng al Dunării, la câteva sute de metri în aval de confluența cu râul Siret. Pentru obținerea unei ape de bună calitate a fost necesar ca apa brută să fie prelevată din amonte de confluența cu râul Siret și de portul mineralier, prin intermediul prizei de apă a Combinatului Siderurgic Galați, priză de la care se asigură și în prezent apa brută de suprafață pentru municipiul Galați (cca 50%). Chiar și așa, procesul de tratare pentru apa de suprafață (Dunărea) este unul complex, care implică cheltuieli mari cu materii prime și materiale pe întreg fluxul tehnologic", afirmă reprezentanții Apă Canal.

Restul necesarului de apă brută pentru municipiul și județul Galați este asigurat din sursa de profunzime. "Pentru operatorul Apă Canal SA Galați, ponderea mare în preț față de alți operatori din țară o are consumul de energie electrică (18-22%), justificat de necesitatea pompării apei către municipiul Galați în patru trepte succesive, având în vedere atât topografia terenului (diferențele de nivel), cât mai ales distanța mare, de circa 70 km, dintre oraș și sursa de captare apă - Vrancea (fronturile Salcia Liești și Vadu Roșca).

De asemenea, în analiza nivelului tarifelor trebuie luat în calcul că nu toți operatorii serviciilor de apă și canalizare din țară derulează proiecte cu finanțare europeană și nu cofinanțează astfel de proiecte, așa cum e cazul Apă Canal Galați", au mai declarat aceștia.

Reprezentanții companiei mai afirmă că topurile care circulă în mediul online și în care Galațiul și Brăila apar cu cele mai mari tarife la apă potabilă nu sunt elocvente, întrucât operatorii din unele județe au ajustat deja tarifele în acest an, iar alții urmează să o facă deacum încolo.

"Precizăm că, în perioada următoare, mai mulți operatori din țară își vor ajusta tarifele conform strategiilor tarifare (majoritatea cu aplicabilitate de la 1 iulie 2023), pentru a-și putea desfășura activitatea în condițiile creșterii costurilor, determinate de prețurile majorate (energie, gaze, combustibil, materii prime, materiale etc), precum și pentru a-și putea susține programul investițional. Până spre sfârșitul anului, cu siguranță ne vom situa spre mijlocul clasamentului la nivel național, așa cum de altfel ne-am situat întotdeauna", ne-au mai spus reprezentanții Apă Canal Galați.

Citit 7766 ori Ultima modificare Joi, 04 Mai 2023 12:39

33 comentarii

  • postat de Cartita srl .
    Joi, 27 Aprilie 2023 19:32
    108.245.201.***
    Faceti-va fantani sau puturi in fata blocului si gata . Ce mai faceti atata gat ....Hai la sapat nu mai pierdeti timpul . Iar aia de pe malul Dunarii....la garla neamule cu cobilita-n spate ...
    0
    1
  • postat de Am găsit un articol elocvent
    Joi, 27 Aprilie 2023 19:20
    109.166.135.***
    Un articol concludent găsit pe net are titlul și puteți citi dacă tastați ,,APĂ CANAL PIERDE APĂ ÎN VALOARE DE 8 MILIOANE EURO PE AN dar dă vina pe hoți''......ghici, cine sunt hoții ? Veți afla din articolul citit.
    0
    0
  • postat de anonim
    Joi, 27 Aprilie 2023 19:02
    89.137.137.***
    Oare, în ultimii 30 de ani, SC Apa canal a fost verificată vreodată de Curtea de Conturi? Deoarece reglementările noi apărute în decursul anilor nu sunt prevăzute în contractele utilizatorilor. Ex: SC APA CANAL calculează majorări între 10 şi 50 % faţă de consumul indicat de contorii montaţi. Au fost cazuri când stabilea consumul de apă lunar pentru utilizatori fără ca aceştia să aibă contor central sau era defect facturând şi încasând sume duble faţă de consumul real. Ce credibilitate au aceste facturi care sunt investite şi cu tutlu executoriu? Acum au găsit o nouă sursă de a încasa sume necuvenite prin mărirea preţurilor!
    0
    0
  • postat de Gigel
    Joi, 27 Aprilie 2023 18:32
    5.13.147.***
    Oare daca orasul nu era inconjurat de atata apa, cat era pretul apei?
    0
    0
  • postat de GIGEL
    Joi, 27 Aprilie 2023 17:57
    81.196.199.***
    postat de Vasile Menumorut
    Mai Vasile informatul si deosebitul raspunde la o intrebare: oare in contractele alea de imprumut cu fonduri ue nu cumva se cerea si a doua varianta respectiv reducere personal tesa si salariilor nesimtite ? Oare? care le stii pe toate .
    0
    0
  • Joi, 27 Aprilie 2023 17:25
    188.26.166.***
    Asa e romanul,carcotas,calic,habarnist,atotstiitor,etc.Toti criticati Apa Canal desi vi s-au adus argumente corecte.
    Ok nu va convine pretul,debrasati-va fratior si beti din copita vacii!!!Voi nu vedeti ca in Romanica de vreo 5 ani se scumpesc toate?Ati vrut UE?Vreti alinierea la preturile lor ?In curand peste 5 ani ii ajungem!Marim salariile in draci la bugetari si nu eliminam pensiile speciale...Ne meritam soarta...
    0
    0
  • postat de tin-tin
    Joi, 27 Aprilie 2023 16:01
    5.13.233.***
    Florin@ noi consumam mai mulr de 75 de litri apa , o fgamilie de 3 membri consuma medie 10 mc pe luna mai mult sau mai putin , 1mc - 1000 litri de apa , cu cele mai simandicoase apometre de ultima generatie,
    0
    0
  • postat de Cer
    Joi, 27 Aprilie 2023 13:41
    95.76.3.***
    Dacă ne plângem asa nu facem nimic , sa nu plătim în masa și sa vedeți ca nu mai dispun ca nesimțiții scumpirile. Ce comentam noi nu ii atinge nici la picior ptr. Ca scopul este sa strângă mulți bani ca să poată sa și mărească salariile.NU AU NIMIC COMUN CU CRTATEANUL DAU CAT POT LA CEI CATE NU LE AU CU MUNCA IN REST SUBJUGA TOT PE CEI CARE AU FOST SI SUNT CORECTI CU PLATILE CATRE STAT.
    0
    0
  • postat de Mda
    Joi, 27 Aprilie 2023 13:30
    89.137.136.***
    Am banuiala ca din cauza ultimelor "glume" cu taxa de salubrizare dar si pentru marirea pretului la apa&canalizare, la urmatoarele alegeri Pucheanu va fi drastic sanctionat de galateni si nu va mai pupa peste 59% din voturi ci doar 58%
    0
    0
  • postat de APA e viata.
    Joi, 27 Aprilie 2023 11:59
    109.166.133.***
    Deci pretul unui metru de apa cu tot cu tva este de 15,84,rotunjit cu tot cu taxa pe apa meteorica se duce la 16.5 lei.Datorita greselelor si nepreocuparii celor ce conduc orasul s-a ajuns aici.PSD-conduce în clasamentul prostiilor .Apa orasul o cumpara da la combinat ca ei nu au pompe de pompare.Priza de la Dunare e proprietatea combinatului,asa au stiut sa negocieze la vanzare combinatului.Cine a vandut combinatul?Nastase si psedistii galateni.Multi dintre ei nu mai au nevoi de apa.Acum se vad rezultatele vanzarii.Nu au stiut ce vand,sau mai grav intentionat au facuto.Foarte posibil e ca si apa din comert devine tot mai scumpa.Curios e ca marea masa de populatie categoria de varsta 50+ ani ,nu numai ca-i sustin pe acesti inconpetenti si hoti dar ramai uimit cad vezi cum î-i lauda.Cand Gelu Stan era director cadea totul pe el,acum se vede adevarul,sistemul e DEFECT.
    0
    0
  • postat de Doru
    Joi, 27 Aprilie 2023 10:56
    95.76.37.***
    Mama voastra de nenorociti ordinari
    ce tot o dati dupa cires, marirea se face strict
    pentru a va mari salariile de trantori!
    Apa nu are presiune la etajele superioare
    culmea ca lucrul acesta se intampla si noaptea
    atunci cand consumul este foarte redus
    si raspunsul celor de la deranjamente este ca nu se poate interveni
    pentru ca trebuie urmarita presiunea apei noaptea si n-are cine s-o faca.
    Salarii de zeci de mii de lei si oameni care nu-si fac datoria cu un director
    care doarme pe bani grei.
    0
    0
  • postat de Dani
    Joi, 27 Aprilie 2023 10:37
    93.122.251.***
    Japca pe fata
    0
    0
  • postat de Halucinant!!!
    Joi, 27 Aprilie 2023 09:34
    148.252.132.***
    M-am uitat de 10 ori în calendar, azi e 27 aprilie. Or, articolul încearcă să articuleze niște explicații pentru o decizie de aprobare (nicidecum de stabilire) a unor tarife emisă în 27 februarie? Care s-au aplicat de la 1 aprilie. De ce s-au tăcut atâta vreme? Fiindcă era nevoie că să nu apară contraargumente PÂNĂ la data de aplicare a acelei decizii? Ce se spune în mare? Că, din cauza investițiilor - mai degrabă reparații și înlocuiri dincolo de termen, nicidecum investiții, că nu s-au crescut capacități de alimentare, nici calitatea apei - trebuie mărite tarifele. Adică bugetul local contribuie cu 5% la acele lucrări, cel national cu 10%, iar gălățenii primesc o apă potabilă (cică...) cu aproape 30%? Păi, dacă investițiile s-ar fi făcut, că în toate țările europene civilizate, cu 100% fonduri locale, cu cât ar fi fost mai scumpă apa la Galați, de 30 de ori mai scumpă?!? Pentru așa-zișii consilieri ai opoziției, PACT și USR: care mai este tariful pe metru cub in alte țări? Dar măcar în București?
    0
    0
  • postat de Andrei
    Joi, 27 Aprilie 2023 09:29
    92.86.16.***
    Ok, aveti de platit rate. Le platim!
    Intrebarea este: CAND VOR SCADEA PRETURILE? Dupa cat timp? CU cat vor scadea?
    Din pacate nu poti face nimic, absolut nimic! Taci si inghiti!
    0
    0
  • postat de GalateanulIngrijorat
    Joi, 27 Aprilie 2023 09:19
    86.124.202.***
    Din pacate, cand vine vremea sa votam, lumea uita de toate astea si tot Pucheanu iese primar.
    Uitati-va la Pucheanu pe FB, este felicitat pentru fiecare 2 cuvinte.

    Sa nu uitam, in 2020 Pucheanu a fost votat de 47.452 galateni, si totusi deciziile lui ne afecteaza pe toti cei 250.000 care traim in oras.
    0
    1
  • postat de florin
    Joi, 27 Aprilie 2023 09:14
    86.124.200.***
    Anul 2019:
    ''"La nivel european, consumul mediu de apă de la robinet este 120 litri/persoană/zi (date disponibile la nivelul anilor 2014 şi 2015). România înregistrează a patra cea mai coborâtă valoare a utilizării apei în sectorul gospodăriilor şi al serviciilor, conform Eurostat, respectiv 74 litri /persoană/zi. Situaţia la nivelul ţării este cu atât mai îngrijorătoare, dacă avem în vedere evoluţia consumului: 120,54 litri/persoană/zi în 2001, 79,45 litri/persoană/zi în 2011 şi 74 litri/persoană/zi în 2015. Datele Eurostat indică, pentru perioada 2001-2011, că cele mai mari scăderi în utilizarea apei de către sectorul casnic au fost înregistrate de România (cu 52%). (...) La nivelul judeţului Galaţi consumul mediu de apă în gospodărie, de 94,9 litri/ persoană/zi, se află peste media naţională (74 litri/persoană /zi), dar mult sub media la nivelul Uniunii Europene, de 120 litri/persoană/zi", se arată în analiza socităţii Apă Canal S.A. Galaţi.''
    Intrebare pentru cei de la Apa Canal si Pucheanu:
    Dupa anul 2008 care a fost debutul programului ISPA consumul de apa in judetul Galati a scazut sau a crescut?Aceste preturi la apa si canalizare ne apropie de consumul mediu zilnic din UE sau ne indeparteaza si mai mult?????Daca in anul 2019 eram pe ultimele patru locuri la consumul de apa pe ce loc ne aflam in anul 2023????
    0
    0
  • postat de Gigel
    Joi, 27 Aprilie 2023 09:12
    5.13.147.***
    @Marius: scad costurile cand faci investitii dar cand nu ai bani de investitii iei de la clienti si apoi te lauzi ca faci investitii si anunti cavor creste costurile dar nu spui ca nu esti in stare sa atragi investitii.
    0
    0
  • postat de Traian
    Joi, 27 Aprilie 2023 09:12
    5.14.140.***
    E cea mai scumpa apa din Romania, pret dublu fata de Arad, Giurgiu, Alba Iulia
    0
    0
  • postat de Apa e scumpa rau
    Joi, 27 Aprilie 2023 09:10
    81.196.199.***
    imprumut pentru :
    Digitalizare???? cand te duci la sediu dai de 5-6 lucratori care lucreaza la ghisee si plimba o hartie de la una la alta sau mai bine zis te plimba
    Dezvoltare???? se poate pune la dispozitie consumul de apa in satele si comunele in care voi va dezvoltati (aproape zero,nu cred ca isi permit sa plateasca apa si folosesc in continuare fantana) .
    Motive inexistente cu privire la marirea pretului dar na ,prostul trebuie sa plateasca .
    Din pacate nu se face nimic doar din fata calculatorului ,doar in strada sau ultima varianta este parasirea zonei oricum au ramas numai bugetari ,amante,si aplaudaci .
    0
    0
  • postat de jon
    Joi, 27 Aprilie 2023 09:10
    5.13.200.***
    Multumim primar iubit ,ca si apa ne-ai scumpit si asteptam ca in curind sa fiti schimbat de la virf.
    0
    0
  • postat de Albert
    Joi, 27 Aprilie 2023 08:35
    86.124.200.***
    Uite- asa un nas avea...Pinocchio.
    MONOPOLUL își spune cuvântul.
    Care este nivelul prețului la care se poate ajunge? Inflația pe care conducătorii dvs o generează o acoperiți mărind tarifele? Un serviciu de utilitate publica îl tratați ce pe orice marfa ? Investiții? Muncitorii dvs vin la intervenții tot cu târnăcopul și mopsul de odinioară. Sa ne rugam sa ploua sau sa fie seceta?
    0
    0
  • postat de Ciocoii vechi și noi, greaua moștenire
    Joi, 27 Aprilie 2023 08:27
    109.166.135.***
    Cum o dai, cum o crăpa, avem cea mai scumpă apă potabilă plus canalizare din România, la aproape 15 lei/metru cub, cu toate că gălățenii fac economie la consumul de apă potabilă, cu toate că numărul gălățenilor s-a redus drastic, conform recensământului. Am observat, cu toate că consumul s-a redus drastic la ''consumabile'', energie electrică, gaz, sau apă, prețurile cresc neexplicabil......doar dacă cresc salariile acestor monopoluri de servicii, pe fondul inflației care crește an de an, inflație ,,implementată'' de prea multă prea bună guvernare în 33 de ani de după Decembrie '89, a PSD-ului și PNL-ului, asta fiind ,,productivitatea munci'' lor, sărăcie perpetuă și accentuată, an de an. De la radio, se spune azi, că avem cea mai scumpă energie electrică și gaz din UE, la ei s-a ieftinit și s-a redus consumul, la noi, s-a redus consumul, dar mai scump, ceva nu se leagă....o fi că nu Guvernul nu mai are bani și încarcă ''consumabilele'' esențiale a traiului nostru, pentru PIB-ul României, s-a golit, nu mai avem bani pentru a susține salariile grase a specialilor bugetați ?
    0
    0
  • postat de Un gălățean nemulțumit
    Joi, 27 Aprilie 2023 08:26
    5.13.200.***
    Cred că nu e o gluma de 1 aprilie? Că dacă e adevărat înseamnă că la asa a primar așa apă canal ce fac jocurile UE toți împotriva tuturor gălățenilor de a trăit decent în acest oraș rosu. De aceia cred că la alegeri să-i vărsământ la canalizare sa se ducă cu fluviul cit mai departe. Iar pina atunci reducerea salariilor celor din administrația apa canal cu aceleași procente cu care au mărit serviciile 7,5%+18%+14,95% poate le trece de a mai mari preturile
    0
    0
  • postat de macarie banu
    Joi, 27 Aprilie 2023 07:39
    89.137.225.***
    sa traim bine!....la asociatiile de locatari apa se plateste demult peste 8 lei mc.Un paradox neexplicat inca sau explicat in alta limba decat cea romana. Cum este posibil?! Neam de hoti si prosti,astia suntem.Imi cer scuze celor ofuscati dar asta suntem.Unii HOTI si foarte HOTI iar ceilalti prosti. A iesit vreunul in strada sa ii huiduiasca?! Ar trebui sa ii luam cu pietre ca pe vremea dacilor dar cine sa o faca?!.......asta e marea intrebare si astia suntem,noi,romanii....Pacat!.....nu ne fura nimeni tara,le-o dam degeaba.....
    0
    0
  • postat de Ivan
    Joi, 27 Aprilie 2023 07:29
    82.79.117.***
    Direct sau indirect, se maresc taxele / birurile. Nu e criza economica, nu e gaura in buget, e o "crestere economica" continua... Primaria /Consiliul local sunt cu mainile pana la coate in buzunarele galatenilor (taxa de habitat, apa, etc). Galatenii nu pot face greva (fiscala), macar japoneza? Toata lumea e multumita si linistita, deci e de bine! Vine mini-vacanta!
    0
    0
  • postat de Ursus
    Joi, 27 Aprilie 2023 07:01
    193.231.148.***
    Aberant, halucinant, nerusinat!!! De ce ar trebui sa platim, cei din Galati, pentru extinderea retelei de apa din Matca si de aiurea? La curent, la gaze, cine se branseaza - plateste pentru asta. Mai suntem in comunism? Si ce fel de proiecte sunt astea si cum au fost implementate de trebuie sa platim si dupa 16 ani in contul lor? CINE LE-A SEMNAT? Macar dati niste nume, sa stim cui sa multumim! La marirea taxelor locale pentru masini au existat proteste, care au avut si rezultate. Acum nimeni, nimeni? Doar dam cu gura, ca sa ne mai racorim?
    0
    0
  • postat de Tecucean
    Joi, 27 Aprilie 2023 06:29
    5.14.54.***
    Aveţi ce aţi votat.

    Oraşul Galaţi este la intersecţia a unui fluviu şi două mari râuri dar devine locul 1 pe ţară la preţul la apă şi canalizare

    O realizare Pucheanu
    0
    0
  • postat de florin
    Joi, 27 Aprilie 2023 06:16
    86.124.200.***
    Domnilor doamnelor este cineva in strada?Nu!Avem ceea ce meritam!
    1-„Am semnat, la sfârșitul anului trecut, etapa II la acest POIM, care înseamnă investiții în Galați și Matca, proiect în valoare de încă 75 de milioane de euro. Anul acesta am accesat fonduri și pe un proiect de digitalizare. Toate aceste proiecte sun co-finanțate de Societatea Apă Canal. Toată această valoare trebuie recuperată, din aceste tarife”, a adăugat Cornelia Arnăuțu, purtător de cuvânt al Companiei de Apă Galați, pentru sursa citată.''
    DE CE SWE MAI LAUDA PUCHEANU CU INVESTITIILE FACUTE IN GALATI DACA PENTRUREALIZAREA ACESTOR INVESTITII SUNTEM COCOSATI CU PRETURI,TAXE SI IMPOZITE RIDICATE???PAI TOT O FRECAM CU ACESTE INVESTITII DIN FONDURI EUROPENE DAR INCET INCET NE ADUCETI INTR-O STARE LUCIE DE SARACIE????PENTRU CINE MAI FACETI ACESTE INVESTITII DACA GALATEANUL SIMPLU NU O SA MAI POATA SUPORTA PRETURILE ACESTOR SERVICII?????Si apoi bai va plingeti ca trebuie sa munciti mult sa faceti apa potabila !!!Dar si canalizarea ca pret este pe locul 8 in tara!!!!Giurgiu care foloseste tot apa de Dunare are 4,40 metrul cub de apa!!!!!Si 4,45 canalizarea!!!!Pina la preturile din Galati este totusi o diferenta prea mare!!!!
    CIND ACESTE INVESTITII DIN FONDURI EUROPENE VOR AVEA UN IMPACT POZITIV ASUPRA PRETURILOR LA GALATI?????CE ROST MAI AU ACESTE INVESTITII LA APA CANAL GALATI DACA PRETUL APEI VA AJUNGE PROHIBITIV?????CE ROST MAI AU ACESTE INVESTITII FACUTE DIN IMPRUMUTURI DACA NU O SA MAI AVEM BANI SA PLATIM APA POTABILA????
    0
    0
  • postat de Galatean
    Joi, 27 Aprilie 2023 04:47
    89.137.226.***
    Majorarea trebuie diferentiata.
    In zonele unde s-au facut investitii noi, aplici tarife si majorari corespunzatoatoar
    Ori situatia este ca baga toti consumatorii in aceeasi oala ceea ce nu edte corect.
    0
    0
  • postat de Hopa Mitica
    Joi, 27 Aprilie 2023 03:30
    5.13.233.***
    Deci faceti credite de cofinantari si romanul de rand trebuie sa le plateasca si nu voi ca intreprindere , adica va spalati pe maini imediat ca sa nu suportati nimic , un fel de ,, lasa noi facem credite si prostii le platesc [adica le scumpim apa] , Avem ce-a mai scumpa apa din tara impreuna cu cei din Braila , dar mereu omul de rand trebuie sa suporte tot si scuzele ipocrite in fiecare an ca sa scumpit curentul , ba gazele , ba nu stiu ce.
    0
    0
  • postat de Iancu Jianul
    Miercuri, 26 Aprilie 2023 23:44
    5.13.197.***
    Vin alegerile si politrucii au nevoie de fonduri de la fraieri! Mai baga prosteala ILLEGALA cu locul de parcare PLATIBIL pe prima masina, care trebuie GARANTATA DE PRIMARIE!
    Scumpim energia si gazul... de 3...4x... ma uit in marlet... tot ce este de la 50% in din preturile medii... dulciuri nu se apropie nici DRACUL!
    Orasul CRAPA... VIZIBIL!
    0
    0
  • postat de Marius
    Miercuri, 26 Aprilie 2023 22:22
    86.124.203.***
    Ăștia chiar ne cred prosti. De obicei , se fac investiții pentru a se scade costurile. La noi , în permanenta ajustarea este doar în sus. Ieșiți ma și spuneți ca trebuie plătiți toți aia din consiliul de administrație, împreună cu lingăii de lângă ei. Sunteți niște nesimțiți. Și apropo, vorbiți cu vecinii brăileni. Vedeți ca au pretul mai mare la apa. La canalizare suntem însă campioni.
    0
    0
  • postat de dunare, siret, brates, catusa, prut
    Miercuri, 26 Aprilie 2023 21:30
    89.136.7.***
    Asa cum v-am spus acum ne iau si posibilitatea de a avea apa ! Ne vom spala mai putin, vom tage apa mai rar la closet, nu mai umplem cada, facem dus 1:30 minute , nu mai udam plantele , spalam vasele mai rar . Ne-am intors in anii 85 ! In curand o sa fie si painea la cartela si vom manca doar o masa pe zi in loc de 3. Sclavizarea continua!
    Hotia e ca ei la un metru cub de apa consumat taxeaza tot 1 metru canalizarea ceea ce nu e corect. Nu deversezi tot un metru cub inapoi! Cand nu ploua ei tot te taxeaza ! Furt ! Anpc?! Existi?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.