S-a mai câştigat un proiect

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astăzi, 20 septembrie, începând cu ora 11, la sediul Consiliului Judeţului Galaţi din str. Eroilor va fi lansat oficial proiectul „SALVAŢI aria naturală protejată Pădurea Gârboavele”. Valoarea totală a proiectului câştigat de Consiliul Judeţului este de peste 950.000 lei, din care peste 760.000 lei reprezintă valoarea nerambursabilă, iar peste 180.000 lei reprezintă TVA-ul aferent valorii eligibile a proiectului.

Economii, realocări

Aplicând legislaţia privind reducerea cheltuielilor publice, Consiliul Judeţului Galaţi a anunţat, în ultima sa şedinţă, că a făcut economii în bugetul propriu de 7 milioane lei la cheltuielile de personal şi de două milioane lei la  cheltuielile pe bunuri şi servicii. Excedentul rezultat,  de peste 2,7 milioane lei,  a fost repartizat  învăţământului  primar şi gimnazial, programului  „Lapte  şi corn”, Sănătăţii şi drumurilor judeţene.

S-a descurcat!

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Galaţi a  comunicat luna trecută Consiliului Judeţului diminuarea fondurilor destinate susţinerii programelor de dezvoltare localã şi a proiectelor de infrastructurã care necesitã cofinanţare locală: gradul mai mic de încasări a dus la diminuarea sumelor care trebuia să ajungă la echilibrarea bugetelor locale. Astfel încât CJ a trebuit să modifice, săptămâna trecută, sursa de finanţare pentru acestea.

O Hotărâre de Consiliu de luna trecută care stabilea sumele repartizate a fost astfel modificată, nu ca valoare, ci ca sursă. Suma repartizată tuturor localităţilor a rămas cea stabilită luna trecută: 12 milioane de lei. Municipul Galaţi primeşte 636.000 lei, Tecuciul – 600.000, Tg. Bujor -  849.000, Bereşti - 450.000. 

Comuna care primeşte cel mai puţin este Griviţa – 75.000 lei, iar cel mai mult merge la Iveşti - 342.000 lei.

Citit 587 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.