Normative, după doi ani!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Legea protecţiei chiriaşilor care au cumpătat case naţionalizate are normative de aplicare! * Deputatul Ciucă ne-a explicat ce urmează *

Legea 1/2009, a protecţiei chiriaşilor din casele naţionalizate retrocedate, are, abia după aproape doi ani de la promulgarea ei, şi normele metodologice fără de care nu se putea aplica, a anunţat ieri unui dintre susţinătorii legii, deputatul conservator Bogdan Ciucă.

Normativele cu pricina au apărut în Monitorul Oficial din 13 septembrie 2010. „Poate este coincidenţă, poate nu, pe data de 23 luna aceasta era termenul acţiunii prin care am dat în judecată Guvernul pentru normele metodologice”, a declarat ieri Ciucă.

Fundaţia „Facias”, fundaţie a senatorului PC Dan Voiculescu, iniţiatorul legii, se va ocupa în continuare să-i ajute pe cei păgubiţi să se poată folosi de lege. 

Juristul Bogdan Ciucă a precizat că legea nu urmăreşte să lovească în dreptul celor expropiaţi de comunişti, care de acum vor fi despăgubiţi în cazul în care statul a vândut deja imobilul fostului chiriaş, dar îi ajută pe cei care au ajuns de-a dreptul în stradă, după ce au cumpărat legal o casă de la stat.

Cele mai multe plângeri la CEDO sunt exact pe această temă, a mai spus deputatul. Legea a trecut de două ori prin Parlament până a fost promulgată.

Deci, cei evacuaţi de stat din locuinţele naţionalizate cumpărate de la stat, vor putea primi înapoi banii daţi la cumpărarea imobilului, în monedă actualizată.

Ministerul Finanţelor urmează să găsească fondurile necesare, iar cei care vor să li se facă dreptate vor depune cerere la primărie, a precizat parlamentarul.

Citit 532 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.