Proiect european pentru Pădurea Gârboavele

Proiect european pentru Pădurea Gârboavele
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pădurea Gârboavele şi în special Aria naturală protejată, despre care nu toţi gălăţenii ştiu, merită o soartă mai bună, sau măcar respect din partea oamenilor.

Consiliul Judeţului Galaţi a lansat ieri proiectul „SALVAŢI aria naturală protejată Pădurea Gârboavele” co-finanţat din fonduri europene. Valoarea totală a proiectului este de 953.319 lei, din care 768.805 lei reprezintă valoarea nerambursabilă. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă protecţia, îmbunătăţirea şi conservarea biodiversităţii din aria protejată.

Concret, managerul de proiect, Laura – Delia Angheluţă, a explicat ce se doreşte prin derularea acestui proiect pe parcursul a 21 de luni: „Încercăm să salvăm pădurea de intervenţiile necontrolate ale oamenilor, să limităm aceste intervenţii necontrolate, să-i conştientizăm că în pădure nu pot face tot ce vor: să nu se facă focul oriunde, să nu mai intre cu maşina, să amplaseze tabere sau grătare”.

„Nu toată pădurea este arie protejată ci doar 230 de hectare. Elaborarea planului de management pentru Aria Protejată implică identificarea speciilor de floră şi faună existente, protejarea şi promovarea lor”.

Citit 1114 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.