Patru străzi degradate îşi caută proiectanţi pentru modernizare

Patru străzi degradate îşi caută proiectanţi pentru modernizare
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Pentru modernizarea străzii Stadionului - între Oțelarilor și Parcul de la Turnul TV, a străzii Cloșca, a bulevardului Marea Unire - între Parcul Viva și Trecere BAC și a străzii Regiment 11 Siret - între bulevardul Marea Unire și sensul giratoriu de la Penny, Primăria Galați caută proiectanți. Valoarea estimată a contractului se ridică la 270.000 de lei fără TVA, ofertele sunt așteptate până pe 19 mai, iar criteriul de atribuire va fi „prețul cel mai scăzut”.

Primăria municipiului Galați recunoaște că străzile nominalizate sunt într-o stare precară. Tocmai de aceea, pentru asigurarea condiţiilor optime de trafic se doreşte modernizarea lor.

Municipalitatea cere ca, prin proiect, să fie prevăzute cel puţin lucrări de sistematizare şi de redimensionare a sistemului rutier, nu doar asfaltarea. De asemenea, mai impune realizarea unui sistem de iluminat echipat cu corpuri LED, canalizaţii subterane pentru curenţii slabi și sistem de preluare a apelor pluviale. Proiectul trebuie să mai cuprindă amenajarea unor piste pentru biciclete, dar și benzi unice pentru transport în comun.

Termenul de realizare a documentației este de patru luni.

Proiectantul care va câştiga contractul va trebui să asigure şi asistenţă tehnică pe parcursul derulării procedurii de licitaţie pentru găsirea unui constructor care să execute lucrările.

Citit 1829 ori Ultima modificare Duminică, 21 Mai 2023 11:19

3 comentarii

  • postat de Alin
    Sâmbătă, 20 Mai 2023 10:08
    95.76.37.***
    Aloooo...Primaria Galati!
    Galatiul are doar Micro 19, 20 sau 21?
    Mereu numai Micro 19, 20 si 21?
    Veniti fratilor si prin Tiglina 2, Constructorilor, strazile din spatele Centralei Telefonice
    strazile si aleile dintre blocuri. Nu s-a reparat si asfaltat din anii 80
    Garajele din spatele Dispensarului cand le demolati?
    0
    0
  • postat de MIMI
    Sâmbătă, 20 Mai 2023 08:28
    86.124.203.***
    Pentru ca ajunge la sens giratoriu de la Penny ,ce face primaria cu denivelarea aia de la Francezi din curba ,ca de ani de zile treci pe acolo in curba si-ti sare fesul din cap Nu trece primarul pe acolo?? Este o diferenta de 3-4 cm fata de asfalt un fel de sant!!! Poate citeste macar primarul ,daca nu trece pe acolo, sa-i puna pe cei de la Ecosal sa toarne 5-6 roabe pe portiunea aia lasata ,din trotuar in trotuar ,acea banda de 3metri lata!!!Hai dl Primar ca se poate !!!!
    0
    0
  • postat de ro
    Vineri, 19 Mai 2023 10:31
    5.13.168.***
    Cum ramane cu trecerea la 4 benzi in dreptul Gradinii Botanice? Sau .... merge si fara? Lipsa de viziune a primariei se traduce si prin "modernizari" propuse fara analize complete.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.