Reţeaua de troleibuz de pe Domnească va fi mutată pe străzile Gării şi Bălcescu

Reţeaua de troleibuz de pe Domnească va fi mutată pe străzile Gării şi Bălcescu
Evaluaţi acest articol
(33 voturi)

Desfiinţarea reţelei de troleibuz pe strada Domnească, din strada Gării până la intersecţia străzilor Domnească cu strada Brigadierilor şi înfiinţarea reţelei de contact pe arterele Gării (între Domnească şi Nicolae Bălcescu) şi Nicolae Bălcescu (între Gării şi Brigadierilor) sunt obiectivele pentru care Primăria Galaţi caută proiectanţi care să realizeze studiul de fezabilitate. A pus la bătaie un contract cu valoarea estimată de 163.000 de lei fără TVA şi aşteaptă ofertele până pe 6 iunie 2023.

"Situaţia actuală pe strada Domnească este una problematică din perspectiva transportului în comun. Din cauza lucrărilor şi a proiectului de investiţie pe această stradă, traseul curent de troleibuz dinspre strada Gării către strada Brigadierilor va fi blocat pentru o perioadă de timp, ceea ce va afecta transportul în zonă. În plus, traseul actual nu este cel mai eficient şi nu corespunde obiectivului de investiţie propus pentru modernizarea acestei străzi şi transformarea ei într-o zonă semi-pietonală, atractivă pentru dezvoltarea activităţii socio-economice incompatibile cu un trafic intens", aşa argumentează Primăria Galaţi achiziţia publică pe care a lansat-o pe site-ul propriu.

Procedura vizează serviciile de proiectare, faza studiu de fezabilitate, pentru obiectivul "Extindere rețea de troleibuz pe strada Gării (între Domnească și Nicolae Bălcescu) și strada Nicolae Bălcescu (între Gării și Brigadierilor)".

Conform caietului de sarcini, prin proiect trebuie prevăzute cel puţin următoarele lucrări: "desfiinţarea reţelei de troleibuze pe strada Domnească cu direcţia N-S, din strada Gării până la intersecţia străzilor Domnească cu strada Brigadierilor şi recuperare de piese şi material; înfiinţare reţea de contract pe strada Gării (între Domnească şi strada Nicolae Bălcescu) şi strada Nicolae Bălcescu (între Gării şi Brigadierilor); eliminarea actualilor stâlpi de iluminat şi mutarea alimentării sistemului de iluminat public în subteran şi pe noi stâlpi de reţea montaţi pentru susţinerea reţelei de troleu".

De asemenea, proiectanţilor li se mai cere şi reorganizarea reţelei de curent electric, fibră optică etc. de pe strada Nicolae Bălcescu şi strada Gării prin realizarea unei canalizaţii subterane - galerie edilitară.

Primăria mai vrea şi asfaltarea trotuarelor şi a străzilor, pavarea trotuarelor şi resistematizarea sistemului de parcare pe aceste străzi.

Administrația locală pare convinsă că toată această "revoluţie" va aduce numeroase beneficii, atât din perspectiva transportului în comun, cât şi a infrastructurii stradale. "Astfel, modificarea traseului de troleibuze pe strada Gării şi Nicolae Bălcescu va spori confortul locuitorilor şi vizitatorilor din zona centrală, va reduce nivelul de poluare fonică şi de emisii de CO2, va creşte accesul pietonal şi mobilitatea cu ajutorul bicicletelor. În plus, accesul mai uşor la zona centrală a oraşului va contribui la dezvoltarea economică a zonei şi la creşterea veniturilor", susţine Primăria, în caietul de sarcini.

Citit 14839 ori Ultima modificare Vineri, 02 Iunie 2023 07:43

20 comentarii

  • postat de Crihan Ionica
    Marți, 30 Mai 2023 23:09
    5.13.212.***
    Problematica situație de pe str.Domneasca mi se pare o falsa problema.Lucrarea care este acum in derulare se va finaliza iar proiectul cu zona pietonală si alte bazaconii gen dezvoltare de activitati socio -economice mi se par niste gogorițe.Ce obiective turistice demne de vizitat sunt de la biserica greaca spre Parfumul Teilor ? Ce agentul economici importanti sunt in aceeași zonă?Stimabililor din Primaria orasului Galați, voi aveți creier, ganditi?Mai sunt inca f. multe lucruri de baza de rezolvat in urbea aceasta -curatenia, un transport public gandit cu capul si nu altfel s.a.
    0
    0
  • postat de Deroli
    Marți, 30 Mai 2023 16:44
    84.232.141.***
    La ce stalpi, la ce kilometri de cabluri si strazi blocate, de AUTOBUZE ELECTRICE, CE AU UMPLUT ORASELE CIVILIZATE, A TI AUZIT? daoar caorase ce au primari vizionari, primari deschisi la nou, sau pricopsit, restul, tramvae cutone de linii, kilometri de cabluri luri si benzi de circulatie blocate, asta au ales ,,vizionarii,, nostri.
    0
    0
  • postat de cernea
    Marți, 30 Mai 2023 14:41
    86.124.202.***
    Su pe Domneasca, unde se găsesc atâtea scoli și facultăți la care elevii și studenții merg ce se va face? VOR OPRI TOTI SMECHERII SI NESIMTITII , PRECUM ESTE ACUM IN FATA POLITIEI. NU POTI TRECE SA TE PLOMBI NU MAI VORBIM DE UN CARUCIOR CU COPIL SAU CU UN CARUT PTR. OETSOANE CU DIZABILITATI. CUM VA FI PE STR. BALCESCU SAU GARII????? CAPETE SECI CARE NU IAU IN CALCUL IMPACTUL ASUPRA SOCIALULUI. VISEAZA UN PROST PESTE NOAPTE CEVA SI GATA, SEDINTA DE CONSILIU , S A APROBAT.
    0
    0
  • postat de Transbur
    Marți, 30 Mai 2023 13:32
    194.105.20.***
    Daca se vor interzic opririle/stationarile/parcarile in lungul celor 2 strazi atunci va fi acceptabil. Altfel , o harababura!
    0
    0
  • postat de Marius
    Marți, 30 Mai 2023 10:40
    5.2.208.***
    De la bun inceput, strada Domneasca pietonala este o mare prostie!
    Cand altii investesc bani in largirea arterelor sau constructia unor artere noi pentru decongestionarea circulatiei auto, noi ne chinuim sa inchidem strazi!
    Asta e gandirea oamenilor fara experienta si incapatanati in ideile lor proaste cum ar fi primarul!
    Si din acest prostii, rezulta si alte gogomanii, gen mutarea troleului, etc.
    0
    0
  • postat de Pentru nu sint de acord
    Marți, 30 Mai 2023 08:55
    5.13.199.***
    Citi bani le ia sa mute ssirmele din domnesca in traian ,daca sint harnici si muncesc intr=o saptamina e gata, mai ales ca traianul e facut. iar de pe domneasca primaria pleaca politia pleaca .
    0
    0
  • postat de florin
    Marți, 30 Mai 2023 08:40
    86.124.200.***
    Eu unul nu am nici o incredere in gindirea administratiei politice din Galati!De exemplu a distrus infrastructura tramvaielor spre port si gara !!!O mare prostie!!!Sa bagi troleibuze pe Balcescu este o timpenie cit casa!Strada este ingusta !!Lasati lucrurile cum le-au facut comunistii!!!!Voi sunteti mult prea slabi pregatiti pentru a gindi modificari!!!Spalare de bani!!!
    0
    0
  • postat de andrei
    Marți, 30 Mai 2023 08:34
    217.63.67.***
    criminala aceasta atitudine de a arunca cu banii galatenilor pentru a face niste aiureli ca asta!!!
    0
    0
  • postat de Marius
    Marți, 30 Mai 2023 08:32
    89.136.3.***
    Pentru cei care nu inteleg

    De la Restaurant Miorita/Ca-Jou si pana in centru (doar pe partea de mers spre centru) troleibuzul o sa mearga pe unde merg acum si autobuzele.
    Practic o sa se renunte la acea banda pe unde trecerea doar troleibuzul, banda care era ingusta (unde troleibuzul intra si pe banda 2 de pe contrasens) si care mai mult statea nefolosita (fiind folosita doar de troleibuz).
    Odata cu asta o sa se renunte si la statiile deservite doar de troleibuz (Teatrul Dramatic si Parc Eminescu)

    Daca autobuzele incap de Str. Garii si Nicolae Balcescu, atunci o sa incapa si troleibuzul.
    0
    0
  • postat de Bergenbier
    Marți, 30 Mai 2023 08:22
    86.34.187.***
    Pentru Ursus sau alt model de bere , nu ai inteles absolut nimic din articol !
    0
    0
  • postat de Gigel
    Marți, 30 Mai 2023 07:49
    5.13.228.***
    Cand crezi ca ai vazut si auzit toate traznaile, mai vine cate una. Le mai fata mintea cate un pui viu.
    0
    0
  • postat de De ce nu autobuze ?
    Marți, 30 Mai 2023 07:40
    109.166.134.***
    Am înțeles că impedimentul este că se vor face lucrări pe Str. Domnească și de aici, mutăm toată rețeaua de alimentare a troleibuzelor......păi nu este mai practic și ieftin să introduceți provizoriu, până la terminarea lucrărilor pe Str. Domnească, autobuze ? Bine că nu avem tramvaie pe Domnească, că mutam șinele ....ce le mai crapă capul ăstora din Primărie....din plictiseală, poate.
    0
    0
  • postat de Sint împotriva
    Marți, 30 Mai 2023 07:12
    5.13.199.***
    De e nu scot definitiv troleele de pe domneasca și sa le bage pe Traian din Brăilei pina la metro sau bariera?pe domneasca cind e gata sa bage autobuze. După cum îmi miroase e o spălare de bani pentru alegeri. De fapt tot ce se face în oraș sint idei de ale lui Dorel. Aștept alegerile poate nu mai vin tot dorei la conducere.
    0
    0
  • postat de Ursus
    Marți, 30 Mai 2023 06:56
    193.231.148.***
    Inteleg ca Primaria are aceasta minunata initiativa, deci nu vad ce vina ar avea Transurb! In alta ordine de idei, daca strazile Domneasca si Balcescu abia fac fata, in prezent, cate unui singur sens (masura luata in trecut tocmai pentru ca strada Domneasca, singura, era sufocata de traficul in doua sensuri), trebuie sa fii complet iresponsabil sa bagi pe strada Balcescu tot traficul, in ambele sensuri. Ar trebui sa dam un premiu pentru cea mai proasta idee de"management al traficului" celor care au produs aceasta idee!
    0
    0
  • postat de IonV
    Marți, 30 Mai 2023 03:05
    86.124.201.***
    Bani cheltuiți inutil, probabil cu dedicație, la cât de îngustă este str. Gării și Bălcescu, închipuiți-vă ce blocaje vor ieși cu trolee circulând pe aceste artere!!! Trebuie cred înțeles că toate aceste modificări, cu zone pietonale, cu alte argumente de acest tip au totuși niște limite, dictate de condițiile existente, lățimea arterelor și nu numai doleanțele unor stabi să se simtă în centrul orașului ca-n stațiune!!!
    0
    0
  • postat de Alergătorul de pe Faleză
    Marți, 30 Mai 2023 00:09
    109.166.135.***
    Daca centrul Galațiului era mort până acum, stați să vedeți cum o sa fie atmosfera când nu vor mai circula nici troleibuzele pe Domneasca. Și unde nene sa înghesui troleele pe Nicolae Bălcescu? Prima data am crezut că e pamflet...
    0
    0
  • postat de Das
    Luni, 29 Mai 2023 23:18
    84.117.46.***
    La cat de ingusta e strada Balcescu sa muti tot traficul acolo nu se rezolva mare lucru . Macar Domneasca e mai lata. Ok provizoriu da , dar definitiv nu cred ca e bine. Dar sa vedem ce va fi ! Deocamdata nu zic nic da si nici nu !
    0
    0
  • postat de vio
    Luni, 29 Mai 2023 22:31
    5.13.217.***
    Ne scarpinam la cap cu mana opusa. Niste ametiti de pesedisti nu mai stiu cum sa sifoneze banii contribuabililor...
    0
    0
  • postat de Cristian
    Luni, 29 Mai 2023 21:33
    5.13.151.***
    Nu toți suntem șoferi de taxi, să știm pe de rost toate străzile.
    Știu, exista Maps. Dar daca tot scrieți despre străzile X și Y, nu mai bine arătați și pe harta? La alte articole ați putut.
    0
    0
  • postat de CălătorFraudulosCarenjurăFurtunos
    Luni, 29 Mai 2023 21:10
    86.124.201.***
    Transurb_ul va castiga sigur premiul pentru cele mai nefericite solutii/initiative luate in ultimii ani . Se straduiesc din greu si vad ca si reusesc sa fie cea mai penibila entitate a urbei ! Mai trist este ca sunt - si - lasati sa o faca ! ... ?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.