George Stângă, președinte PNL Galați: „Am făcut pași importanți să aducem satul românesc la lumină, dar lucrurile nu trebuie să se oprească!"

George Stângă, președinte PNL Galați: „Am făcut pași importanți să aducem satul românesc la lumină, dar lucrurile nu trebuie să se oprească!"
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)
Președintele PNL Galați, deputatul George Stângă, a afirmat, în cadrul unei declarații politice, că România a făcut pași importanți în a aduce satul românesc la lumină, dar lucrurile nu trebuie să se oprească. Potrivit acestuia este nevoie continuă de investiții inteligente în mediul rural pentru a-i aduce pe locuitorii din satele românești la un nivel social mai bun.
„Creșterea producției și a randamentului agricol sunt obiective de interes național care trebuie să fie susținute constant în toate mediile politice și instituționale deopotrivă naționale și europene. (...) După 1989, agricultura din România a suferit schimbări considerabile. Suntem într-un moment în care este nevoie să venim cu un plan de acțiuni coerente care să sporească activitatea agricolă, astfel încât aceasta să reprezinte o pondere mai ridicată din PIB", a spus George Stângă.
 
Potrivit liderului PNL Galați, pentru a realiza acest lucru „avem nevoie de o strategie axată pe două dimensiuni". „Pe de-o parte, avem nevoie de o reformă etapizată și de viziune care vor asigura sporirea activității agricole. Investițiile în sectorul agricol trebuie încorporate în noile concepte de securitate alimentară și dezvoltare rurală. Acest lucru trebuie urmat de crearea unor condițiile optime pentru reluarea irigațiilor a fertilizării, chimizării și mecanizării cu mijloacele agrotehnice superioare a lucrărilor agricole", a afirmat deputatul PNL de Galați. 
 
George Stângă a subliniat faptul că „România a făcut progrese considerabile în dezvoltarea agriculturii ca un pilon de dezvoltare economică și de aceea consider că avem capacitatea și determinarea necesare să ajungem chiar pe primul loc în cadrul UE. (...) Totuși, România nu îşi fructifică unul dintre cele mai importante avantaje comparative faţă de alte state, mai mult de jumătate din suprafață fiind aptă pentru agricultură. (...) Am făcut pași importanți să aducem satul românesc la lumină, dar lucrurile nu trebuie să se oprească. E nevoie continuă de investiții inteligente în mediul rural pentru a-i aduce pe locuitorii din satele noastre la un nivel social mai bun".
 
 
(P)
Citit 1247 ori Ultima modificare Sâmbătă, 03 Iunie 2023 08:30