Capră îl urmează pe Blaga

Capră îl urmează pe Blaga
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Singurul motiv pentru care secretarul de stat Mihai Capră nu a demisionat încă de ieri: nu mai avea cui să îi înainteze hârtia!  * Liviu Grădinaru se mai gândeşte câteva zile *

Până la demisia de onoare de ieri, a ministrului Blaga, Galaţiul avea doi reprezentanţi de seamă la Ministerul Administraţiei şi Internelor: Mihai Capră şi Liviu Grădinaru. După momentul de ieri însă, Mihai Capră a decis să renunţe la  funcţia de secretar de stat pentru relaţia cu instituţiile prefectului, în timp ce Liviu Grădinaru a spus că se mai gândeşte dacă va proceda la fel sau nu.

La doar câteva minute după anunţul lui Vasile Blaga despre demisia sa de onoare, am stat de vorbă cu gălăţenii de la MAI. 

„Mi se pare normal!”, a răspuns, cu dezinvoltura-i obişnuită, Mihai Capră, la întrebarea dacă are sau nu demisia în alb scrisă. „Am venit cu echipa domnului Blaga şi mi se pare normal să plec. Pe ceilalţi, care lucrează în poliţie şi au o carieră, îi înţeleg, dar eu nu mi-am propus să fac o carieră aici sau să ies la pensie de aici. Am ştiut de când am venit că este o chestiune asumată, pe o perioadă de timp limitat”, a declarat, în exclusivitate pentru „Viaţa liberă”, secretarul de stat MAI Mihai Capră.

Singurul motiv pentru care, chiar de ieri, nu şi-a strâns lucrurile personale din biroul de la Bucureşti şi nu a plecat a fost aceea că… nu prea a avut cui să îi înainteze demisia sa. Cum ministrul Blaga deja îşi depusese demisia, tehnic, Mihai Capră nu avea un superior pentru a-l înştiinţa de faptul că vrea să renunţe la activitatea sa.

În plus, „trebuie asigurată o continuitate… Nu vreau ca vreo activitate din minister să aibă de suferit din această cauză. Trebuie să îmi depun demisia, să predau înlocuitorului, dar de plecat, în mod cert, plec!”, mai spune Mihai Capră.

Referindu-se la motivaţia pe care a prezentat-o Vasile Blaga la înaintarea demisiei de onoare, Mihai Capră a dat de înţeles că susţine punctul de vedere al ministrului demisionar: „Într-adevăr, nu ştiu cu exactitate câţi poliţişti au protestat, că au fost 2.000 sau 6.000 dar să nu se uite că ministerul are 150.000 de angajaţi care şi-au făcut şi îşi fac treaba, iar ministerul nu trebuie culpabilizat în totalitatea sa pentru gestul câtorva oameni”.

„Un gest care îi face cinste domnului Blaga”

Mihai Capră spune că după ce va demisiona se va reîntoarce la Galaţi, „de unde nu am plecat niciodată, cel puţin, nu cu inima” şi că, probabil, se va ocupa de afaceri. De plecat însă din PDL - „mergem cu discuţia mult prea departe. Nu are rost să discutăm, nu are legătură una cu alta…”, spune Mihai Capră, excluzând ideea potrivit căreia demisiei din minister a lui Blaga îi va urma demisia din partid: „Blaga se confundă cu PDL.PDL înseamnă Blaga!”.

Cât priveşte pe cel de-al doilea gălăţean care lucrează la Ministerul de Interne, Liviu Grădinaru, acesta ne-a declarat că „este încă prea devreme să discutăm astăzi. Este prematur să discutăm acum. Informaţia [despre demisia lui Blaga] este prea caldă, să vedem ce se va întâmpla în următoarele două-trei zile şi mai stăm de vorbă atunci”.

Pe de altă parte, Liviu Grădinaru a apreciat  ca atare gestul fostului său şef, Vasile Blaga: „este o demisie de onoare, adică un gest care îi face cinste domnului Blaga. Oare câţi miniştri din istoria post decembristă a României au apelat la acest gest – demisia de onoare?, eu nu îmi amintesc de niciunul”.

Întrebat dacă demisia lui Vasile Blaga chiar va afecta procesul de integrare a României în spaţiul Schengen – aşa cum au dat de înţeles liderii social-democraţi -, Liviu Grădinaru nu a dat un răspuns clar: „în mod normal, România ar trebui să intre în spaţiul Schengen, dar mai ştii ce se poate întâmpla în următoarele zile?”.

Comentariu foto: Secretarul de stat Mihai Capră a dovedit în numeroase rânduri că este alături de ministrul Vasile Blaga: aşadar este explicabilă decizia de a părăsi ministerul după demisia superiorului său…

Citit 1221 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.