Cine vrea să transforme fostul Metalurgic în sediu pentru Evidenţa Persoanei

Cine vrea să transforme fostul Metalurgic în sediu pentru Evidenţa Persoanei
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Trei asocieri de firme, fiecare cu propriii subcontractanţi, sunt dornice să pună mâna pe contractul generos, cu o valoare estimată de 15.627.039 de lei fără TVA, prin care clădirea fostului Liceu Metalurgic va fi transformată în sediu pentru Evidența Persoanei. Oferta care va propune cel mai bun raport calitate-preţ va fi desemnată câștigătoare.

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, trei oferte au fost depuse în cadrul licitației organizate de Primăria Galaţi pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de amenajare şi renovare energetică a imobilului de pe strada 1 Decembrie 1918 nr. 25. Este vorba despre asocierea Romco System - Globexterra, asocierea SMB Steel Project Partnership - MTA Structural Engineers şi asocierea Brave Seventeen Proiect - Tancrad - Bia Consproiect.

Clădirea, cu subsol, parter și trei etaje, are o vechime de peste 50 de ani. "Valul Renovării" din cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) asigură o finanţare de peste 10 milioane de lei pentru transformarea imobilului.

După cum v-am mai informat, prin proiect sunt prevăzute: reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii; reabilitarea termică a sistemului de încălzire și a sistemului de furnizare a apei calde de consum; lucrări de modernizare a sistemelor de climatizare; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu; modernizarea instalațiilor de iluminat; modernizarea sistemelor tehnice ale clădirii, inclusiv în vederea pregătirii pentru soluții inteligente; sisteme de management energetic integrat; lucrări pentru echiparea cu stații de încărcare pentru mașinile electrice.

Scopul final al investiției este transformarea într-un sediu propice pentru relocarea activității Serviciului de Evidență a Persoanei, care se desfășoară acum într-un spațiu impropriu, pe strada Domnească nr. 102. "Astfel, vom asigura cele mai bune condiții de lucru cu oamenii care își fac documentele de identitate", promit autorităţile.

Rămâne de văzut dacă licitaţia se va finaliza cu succes. Termenul de realizare a contractului este de 16 luni, din care patru luni pentru proiectare şi 12 luni pentru execuţie.

Citit 7351 ori Ultima modificare Luni, 19 Iunie 2023 03:38

8 comentarii

  • postat de Leon
    Vineri, 16 Iunie 2023 13:39
    89.39.81.***
    Pt. Paloma: Să te văd cum îți faci poză on-line pentru carte identitate sau pentru pașaport. Ori cum îți iei on-line plăcute de înmatriculare pentru mașina.
    0
    0
  • postat de Nu contează
    Vineri, 16 Iunie 2023 10:06
    86.124.201.***
    Parcă era vorba să le desființați aste instituții, acum cumpărati mii de metri pătrați. Mai bine făceați locuinte sociale ap. Cu o chirie mai mică percepută de către primărie. Lumea e săracă, nu cred că ne trebuie clădiri și mii de spații ptr bugetari care te tratează cu sictir când ajungi la ghiseu
    0
    0
  • postat de trandafir
    Joi, 15 Iunie 2023 17:32
    86.124.201.***
    ar fi o deschidere superba. Toti si toate s-au inghesuit in centru,centru,centru. Pana si gara ar fi fost mai potrivita ,la Filesti. Faceti un exercitiu de imagine : spatiu cat lumea ,se termina cu lucrarile de surpare pana la Tulucesti, cu tunelul daca se facea linie printre odaia si Vanatori. Oras
    0
    0
  • postat de Dani
    Joi, 15 Iunie 2023 10:41
    86.124.200.***
    Cred că mai merg adăugate și alte servicii acolo.
    Spațiul este foarte mare, locuri de parcare la discretie
    0
    0
  • postat de BAI PANARAME DIN PRIMARIE...
    Joi, 15 Iunie 2023 08:16
    194.34.105.***
    Mutați toate Serviciile acolo , CA E JALE MARE PE DOMNEASCA IN ACEASTA ZONA !!
    Si poate reabilitați si Domneasca de la Basarabiei la Gradina Publica !!
    0
    0
  • postat de Primăria a cumpărat sediul BCR, nu era mai bine aici ?
    Miercuri, 14 Iunie 2023 22:41
    109.166.133.***
    Nu-i rău că-s mutați cei de la evidența populației, pașapoarte și circulație, dar dacă tot a cumpărat Primăria fostul sediu al BCR-ului, nu era mai bine mutați în acest sediu aflat într-o zonă mai centrală a orașului, cu mijloace de transport în comun, mai bine realizat din toate cartierele Galațiul
    0
    0
  • postat de Mihnea
    Miercuri, 14 Iunie 2023 20:13
    5.13.227.***
    De mult timp ar fi trebuit sa le vina randul si celor de la Evidența Persoanei sa isi desfasoare activitatea in niste CONDITII UMANE. Pacat ca din articol NU REZULTA ca or sa beneficieze si cei de la CIRCULATIE si PASAPOARTE. Cel putin cei de la circulatie parca ar fi SOBOLANI. Isi desfasoara activi
    0
    0
  • postat de paloma
    Miercuri, 14 Iunie 2023 18:50
    5.13.138.***
    In toate tarile vestice aceste activitati se desfasoara exclusiv "on line", noi cumparam hectare de cladiri !!! La ce vor folosi atata suprafata ??? Mai ales cand populatia judetului scade vertiginos !!!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.