Guvernul Ciolacu - primele zile, primul scandal între PSD și PNL!

Guvernul Ciolacu - primele zile, primul scandal între PSD și PNL!
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În Guvernul Ciolacu, instalat doar de câteva zile, a apărut prima sămânță de scandal între PNL și PSD. Liberalii îl acuză pe noul premier că refuză să le numească omul la șefia Secretariatului general al guvernului (SGG). Este vorba despre Mircea Abrudean, a cărui funcție a fost negociată înaintea rocadei premierului. În Guvernul Ciucă, Abrudean era șeful cancelariei prim-ministrului.

Deși destul de puțin vizibilă în spațiul public, funcția de Secretar general al Guvernului este una importantă din punct de vedere administrativ pentru funcționarea Executivului. În situații extreme, el poate chiar bloca o serie de decizii ale primului ministru.

Deputatul PNL Pavel Popescu a scris pe Facebook că refuzul PSD de a-l numi în funcţia de secretar general al Guvernului pe liberalul Mircea Abrudean reprezintă „o încălcare gravă a protocolului dintre partidele noastre”. Popescu a comentat că Adrian Câciu a putut fi „reciclat” la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, după ce „a îngropat Finanţele României” şi i-a cerut premierului Marcel Ciolacu semnătura sa luni la prima oră cu privire la numirea lui Abrudean.

Mircea Abrudean este un apropiat al lui Emil Boc. Fost prefect al judeţului Cluj, a fost numit șef al cancelariei premierului Ciucă, cu rang de ministru, în data de 7 decembrie 2021. Acesta fusese numit în luna februarie 2021 pe funcția de secretar general adjunct al Guvernului Cîțu.

Potrivit ultimilor informații privind acest prim scandal, liderul PNL, Nicolae Ciucă, se va întâlni cu premierul Marcel Ciolacu la ora 15.00, iar una dintre teme ar urma să fie numirea lui Mircea Abrudean în funcția de secretar general al Guvernului.

Citit 1525 ori Ultima modificare Luni, 19 Iunie 2023 18:39

3 comentarii

  • postat de macarie banu
    Marți, 20 Iunie 2023 21:14
    89.137.225.***
    Guvernul Ciola(n)-cu....fara Aurescu la externe Romania s-a dus pe pluta de tot. Este singurul cu decenta si demnitate si chiar a luptat pentru Romania....restul sunt can-can.....
    0
    0
  • postat de Zz
    Marți, 20 Iunie 2023 14:05
    78.96.86.***
    Toti o apa și un pământ.
    0
    0
  • postat de Oana
    Luni, 19 Iunie 2023 14:36
    212.93.144.***
    Ati intrat in cardasie cu un guvern neocomunist, pentru ca adta a fost si a ramas p.s.d., suportatile mizeriile, pentru ca noul p.n.l. foarte ahtiat dupa ciolan, nu se deosebeste cu nimic de p.s.d. , cu nimic , si o sa va bucurati sa aveti 5%… personal va votez de 30 de ani, dar sigur nu o voi mai f
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.