Primăria caută furnizor de energie pentru iluminatul public

Primăria caută furnizor de energie pentru iluminatul public
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Nu mai puțin de 6.014.000 de lei fără TVA reprezintă valoarea estimată a contractului pe care îl pune la bătaie Primăria municipiului Galați pentru furnizarea energiei electrice la consumatori eligibili. Este vorba, așa cum ați mai putut afla din ziarul „Viața liberă”, despre iluminatul public - aproximativ 230 de puncte de aprindere, despre clădirile administrative - sedii ale direcțiilor Primăriei, baze sportive etc., în total 77 de puncte de consum, și despre obiective de pe domeniul public, cum ar fi panourile de informare din stațiile de transport, toalete publice, semafoare etc. Durata contractului ar urma să fie de 12 luni, în perioada cuprinsă între 1 septembrie 2023 și 31 august 2024. Ofertele sunt așteptate până pe 25 august 2023 din partea oricărui furnizor titular de licență de furnizare a energiei electrice. Criteriul de atribuire va fi „cel mai bun raport calitate – preț”.

În prezent, iluminatul public funcționează cu energia electrică furnizată de SPEEH Hidroelectrica SA, cu care Primăria a încheiat, în 2022, două contracte prin negociere, deoarece licitațiile organizate pentru găsirea unui furnizor au fost anulate.

Așa s-a ajuns la primul contract de furnizare a energiei electrice în valoare de 6.014.000 de lei, atribuit prin negociere, la finele lunii februarie 2022, cu o durată de șase luni. Pe 2 noiembrie anul trecut, Primăria i-a atribuit companiei SPEEH Hidroelectrica SA un alt contract, în valoare de 27.500.000 de lei fără TVA, tot prin negociere, de această dată durata fiind de zece luni.

Citit 956 ori Ultima modificare Joi, 27 Iulie 2023 01:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.