George Stângă, președinte PNL Galați: „Va fi o sesiune plină de provocări generate de situația complicată pe care o parcurgem"

George Stângă, președinte PNL Galați: „Va fi o sesiune plină de provocări generate de situația complicată pe care o parcurgem"
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)
 
Președintele PNL Galați, deputatul George Stângă, a declarat că în noua sesiune parlamentară reprezentanții românilor vor avea un rol foarte important în privința susținerii măsurilor economice și sociale de protecție pentru români. Potrivit acestuia va fi o sesiune plină de provocări generate de situația complicată pe care România o parcurge.
„A început o nouă sesiune parlamentară, una în care mă voi lupta pentru reușita propunerilor legislative pe care le-am depus alături de colegii mei. Urmează o perioadă în care parlamentarii vor avea un rol foarte important în privința susținerii măsurilor economice și sociale de protecție pentru români. Va fi o sesiune plină de provocări generate de situația complicată pe care o parcurgem. 
Prioritățile legislative ale noii sesiuni parlamentare sunt, în mod categoric, măsurile fiscale necesare echilibrării bugetare și jaloanele din PNRR care vizează reformarea sistemului general de pensii, a pensiilor de serviciu și o nouă lege a salarizării din sectorul public. De îndeplinirea acestor jaloane depinde accesul României la fondurile europene din PNRR. Nu ne permitem să pierdem acești bani", a spus liderul PNL Galați. 
George Stângă a precizat că, având în vedere discuțiile cu privire la măsurile fiscale de echilibrare bugetară apărute în spațiul public, înainte de a vorbi despre modificări fiscale trebuie să avem o analiză cât mai corectă a impactului. 
„Putem face economii la buget prin reducerea cheltuielilor și o redimensionare chibzuită a instituțiilor statului, prin combaterea evaziunii fiscale și măsuri fiscale optime. Tocmai de aceea am decis în cadrul PNL să nu dăm înapoi de la câteva principii fundamentale pentru viziunea economică și fiscală a partidului. În acest sens, vom susține păstrarea cotei unice, menținerea impozitului pe dividende la nivelul actual, de 8%, dar și păstrarea pragului de 500.000 de euro pentru microîntreprinderi. Vom susține ferm menținerea actualei cote de TVA, precum și plata în România a impozitului pe profit realizat de marile companii, sprijinim profesiile liberale și plafonarea CASS la PFA-uri. Avem responsabilitatea, fiind la guvernare, să dăm dovadă de stabilitate și predictibilitate", a spus George Stângă.
Acesta a adresat un mesaj către gălățeni, pe care i-a îndemnat să îi transmită propuneri de proiecte sau întrebări către instituțiile centrale ale statului. 
Președintele PNL Galați va activa și în această sesiune în comisia pentru mediu și echilibru ecologic și cea pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice.
 
(P)
Citit 970 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Septembrie 2023 12:24