„Ce n-a făcut Puterea a făcut Dumnezeu”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Şi penalităţile pentru pensia anticipată au scăzut la loc! *

„Sunt extrem de încântat că ceea ce n-a făcut Puterea a făcut Dumnezeu – le-a încurcat minţile şi au trecut trei proiecte de legi, de fapt”, a comentat ieri deputatul conservator Bogdan Ciucă adoptarea „din greşeală” a câtorva legi: reducerea TVA la produse alimentare de bază, neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 lei şi o lege asupra căreia nu s-a insistat în presă şi guvernanţii n-au comentat-o.

Este vorba despre micşorarea „sancţiunii” pentru pensionarea anticipată, de la 75 la sută, cât fusese stabilit de actuala guvernare, înapoi la 35 la sută.

Conservatorul a adăugat: „De şapte ani ne chinuim noi, cei de la Partidul Conservator, cu toate argumentele posibile – economice, morale, sociale, cu elemente de drept comparat din celelalte state ale UE – să convingem” să se adopte ceea ce s-a adoptat marţi din greşeală.

Deputatul a mai punctat şi faptul că reprezentanţii Puterii nu şi-au dat seama de ce s-a votat decât a doua zi după vot, după ce un reprezentant al Ministerului Finanţelor a fost întrebat  de cineva de la presă ce părere are şi oficialul s-a grăbit să laude Guvernul şi Parlamentul pentru măsura cu micşorarea TVA…  

Deputatul este însă îngrijorat că Puterea „va face tot ceea ce este posibil ca să strice ceea ce a făcut bun fără să vrea”, schimbând sau blocând legile.

Cu această ocazie, Ciucă a reamintit că România are cel mai mare TVA din ţările UE la produsele alimentare de bază – 24 la sută, în timp ce toate celelalte ţări din  UE acesta este mai mic decât la celelalte produse, fiind de cel mult  cinci la sută, până la zero la sută în Marea Britanie.

Oricum, măsura micşorării TVA trebuia să aibă şi nişte precizări. PC are „vreo şapte proiecte de lege” numai pe această temă, în care se stabilesc şi limite. De pildă, laptele cu TVA mic nu ar trebui să fie din cel cu fructe, uleiul, nu şi cel de măsline, pâinea, nu una cu stafide, iar carnea, nu salamul de Sibiu…

Citit 1100 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.