Avem o „democraţie originală”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Deputatul PNL Victor Dobre a comentat lipsa de reacţie a PDL la gafele pe care oamenii săi le-au făcut *

„Într-o democraţie normală, după votul de la Legea pensiilor, preşedintele Camerei şi-ar fi dat demisia. Într-o democraţie normală, după voturile la cele două legi (TVA-ul alimentar şi neimpozitarea pensiilor mici, n.red.) liderul de grup şi-ar fi dat demisia. Într-o democraţie normală, ministrul Muncii şi ministrul Finanţelor, după ce-au votat ce-au votat, şi-ar fi dat demisia”.

„Gândiţi-vă dumneavoastră, în Anglia sau în Germania să se întâmple aşa ceva! În România, din păcate, rămâne «o democraţie originală»”, a afirmat Dobre.

Cine ştie ce se votează

Comentând prestaţia şefului de grup al deputaţilor PDL la scandalul „votului greşit”, deputatul liberal Victor Paul Dobre a explicat că este o practică obişnuită ca parlamentarii să ţină cont de recomandările şefilor de grup parlamentar, dar că… depinde ce şef de grup ai.

„Este o practică parlamentară… Nu e cineva care să ştie toate legile şi să se priceapă la toate, dar liderul de grup, în şedinţa de luni, parcurge lista legilor care sunt pe vot final. Şi reprezentanţii noştri în comisie stabilesc poziţia noastră, pentru că ei sunt în comisie, cunosc legea, o dezbat pe articole”.

„ Sunt legi cărora li se acordă o importanţă mai mare, sunt legile sprijinite de partid. Noi am ştiut foarte bine ce votăm. La noi cel care se ocupă de treaba asta este viceliderul Eugen Nicolaescu, un tip cu experienţă, un om foarte eficient – nu-mi aduc aminte să fi greşit!”.

Comentând pe marginea rolului consilierilor care ar fi cei care au greşit de fapt, după cum afirmă premierul, Dobre a negat această posibilitate.

„Nici poveste! Cum adică, eu, deputat, dacă ajung să-mi întreb consilierul cum să votez, am o mare problemă! Dacă guvernează aşa dl Boc, se vede!”.

Citit 1114 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.