Împrumut mai mic pentru datoriile Apaterm

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La recenta şedinţă a Consiliului Local, aleşii au micşorat împrumutul pe care vor să-l contracteze de la Trezoreria Statului pentru a salva societatea Apaterm de obligaţiile fiscale.

Aşa cum am „Viaţa liberă” a scris în luna iulie, aleşii locali au fost de acord să contracteze un credit pentru că Primăria nu a putut plăti la timp sumele către Apaterm şi societatea ajunsese în imposibilitatea de a-şi plăti propriile datorii.

De aceea, pentru a întrerupe cercul vicios în care se învârtesc restanţele de la o instituţie publică la alta, aleşii locali au votat iniţial o hotărâre privind luarea unui credit în valoare de 3.346.224,00 lei pentru stingerea obligaţiilor fiscale către bugetul de stat ale SC Apaterm SA Galaţi.

La şedinţa din 28 ocrombrie, aleşii au revenit asupra hotărârii, stabilind ca împrumutul să fie de doar 3.033.209 de lei. Motivul? Certificatul fiscal eliberat de Ministerul Finanţelor cu restantele fiscale ale SC Apaterm Galaţi la data de 30 septembrie are altă valoare decât cel eliberat în data de 20 iulie când s-a aprobat în Consiliul Local Galaţi.

În acest fel, Primăria profită de prevederile OUG 51, care permit tocmai acest lucru: acordarea, de către Ministerul de Finanţe, unităţilor administrativ teritoriale, a unor împrumuturi din veniturile obţinute din privatizare, pentru achitarea obligaţiilor restante înregistrate de acestea la data de 31 decembrie 2009 faţă de furnizorii de energie termică în sistem centralizat.

Împrumutul de aproximativ 3 milioane de lei urmează să fie contractat cu o dobândă de 6,25 la sută, termen de rambursare de maxim 5 ani şi o perioadă de graţie de un an.

Citit 667 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.