Pro şi contra legalizării termoizolaţiilor

Pro şi contra legalizării termoizolaţiilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şirul comentariilor şi al opiniilor exprimate de cititorii „Vieţii libere” în legătură cu dorinţa Primăriei de a autoriza de urgenţă lucrările de termoizolaţie făcute la faţadele blocurilor continuă. Pentru că părerile gălăţenilor contează pentru noi şi, sperăm, şi pentru autorităţi, vom continua să le publicăm.

Deosebit de interesant ni s-a părut punctul de vedere al lui Vasilică Baciu: „Legea 50/1991 republicată în M.O nr.933/13oct/2004, la articolul 11(1) spune aşa: se pot executa fără Autorizaţie de construire (AC) lucrări care nu modifică structura de rezistenţă, caracteristicile iniţiale ale construcţiilor, sau aspectul arhitectural ale acestora. Aliniatul (h) din cadrul articolului 11 spune că se pot executa reparaţii şi înlocuiri la finisaje interioare şi exterioare, de orice fel, aferente construcţiilor, în limitele proprietăţii”.

„O documentaţie tehnică pentru obtinerea AC implică foarte mulţi bani (ridicare topo care se calculează la suprafată, aviz OCPI, aviz de la Uniunea Arhitecţilor din România, aviz de la mediu, expertiză tehnică, energetică, referat privind verificările de calitate la cerinţele A, B, C, D, E ale MLPAT eliberat de un inginer de specialitate, şi alte avize care se cer prin certificatul de urbanism, şi nu mai spun cât costă proiectul în sine)”.

„Să înţelegem domnule viceprimar Ciumacenco, că dacă se obţine această AC atunci Primăria va returna cota parte locatarilor care au făcut cheltuiala conform OUG nr.18/2009 (50 la sută de la bugetul de stat, 30 la sută de la bugetul local, 20 la sută de la asociaţia de locatari)?”

„Articolul 20 aliniatul d, din ordonanţă spune: Coordonatorul local contractează proiectarea lucrărilor de intervenţie. Primăria are în organigramă Departament Juridic care să vă informeze cu privire la legislaţia în vigoare”.

Aşteptăm în continuare opiniile cititorilor noştri în privinţa demersului Primăriei.

Citit 1886 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.