Primăria licitează pentru Hotelul Faleza

Primăria licitează pentru Hotelul Faleza
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Gândul cel bun, după discuţii şi consultări: 5 din cei 7 consilieri PDL au votat de partea PSD şi a PNL, în favoarea participării la licitaţie * În condiţiile în care doar un singur consilier PC, Picu Roman, a susţinut demersul Primăriei, poate că social-democraţii ar trebui să se gândească la revizuirea protocolul de colaborare cu partidul lui Eugen Durbacă *

Primăria Galaţi intră astăzi în cursa contra cronometru pentru cumpărarea Hotelului Faleza.

După cum am aflat de la viceprimarul Nicuşor Ciumacenco, city-managerul Florin Popa a plecat la Neptun pentru a cumpăra dosarul de prezentare, obligatoriu pentru participarea la licitaţia publică cu strigare care va desfăşura la data de 9 noiembrie ora 14.00, la sediul SC Neptun-Olimp SA, din staţiunea Neptun, judeţul Constanţa.

Sumele necesare pentru taxa de participare, garanţie şi dosarul de prezentare au fost alocate din fondul de rulment. Toate acestea nu ar fi fost posibile dacă minim două treimi dintre aleşii locali nu ar fi fost de acord.

Demersul grupului PSD din Consiliul Local a fost susţinut de liberali, de cinci dintre aleşii PDL şi de un consilier PC.

Votul

Pentru ca Primăria să-şi poată încerca norocul la licitaţia pentru cumpărarea imobilului era nevoie de votul a două treimi din numărul de aleşi, ceea ce înseamnă 18 voturi. Iată că democrat liberalii au fost, de această dată, cei care au întors scorul în favoarea participării la licitaţie.

„Nu este vorba de ambiţii sau interese locale. Am dorit să ne consultăm între noi, consilierii PDL, şi să avem o poziţie comună în privinţa participării la licitaţie”, ne-a declarat ieri dimineaţă consilierul PDL Mihai Alin, care, în urma discuţiei cu colegii democrat-liberali, a revenit asupra deciziei şi a votat „pentru”.

„Pentru” au votat şi consilierii PDL Viorel Trif, Dumitru Ion, Constantin Olaru şi Radu Gheorghe. Doar democrat-liberalii Petru Alexe şi Victor Dobrea au rămas pe aceeaşi poziţie, votând împotrivă.

Din grupul PC, singurul consilier care a susţinut participarea la licitaţie a fost Picu Apostol Roman. Faptul că din şase aleşi PC, din care unul absent, dr. Gheorghe Bugeag, doar Picu Roman a fost de partea PSD, ar trebui să fie un semnal de alarmă că lucrurile în alianţă nu sunt tocmai în regulă.

„În Consiliul Local, alianţa majoritară, PSD-PC-PNL, este foarte fragilă. Şi asta s-a văzut acum. Au avut nevoie de voturile noastre, ale Opoziţiei, pentru a-şi trece un proiect de hotărâre. Nu pot să înţeleg poziţia consilierilor PC, care sunt în alianţă cu PSD, dar votează împotrivă”, ne-a declarat consilierul PDL Mihai Alin.

Concluzii

Desigur, fiecare ales trebuie să voteze aşa cum îi dictează propria conştiinţă. Cei 20 de aleşi care au votat pentru participarea Primăriei la licitaţia pentru Hotelul Faleza am înţeles că nu trebuie lăsată să se ducă pe apa sâmbetei o asemenea oportunitate.

Desigur e posibil ca „iepuraşi” să ridice mult preţul peste cel de pornire al licitaţiei - 1.164.533 de euro. Aleşii vor stabili o sumă secretă până la care municipalitatea gălăţeană va licita.

Dacă vom avea câştig de cauză la licitaţia de marţi, Primăria s-ar putea muta dintr-un fost hotel retrocedat într-un alt hotel, de această dată, proprietatea municipiului.

CITEŞTE AICI ŞI Deputatul Boldea vrea preţul corect pentru fostul hotel al partidului

Citit 1250 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.