Sfatul arhitectului Sergiu Porumboiu despre termoizolaţiile făcute de gălăţeni

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România – Filiala Teritorială „Dunărea de Jos”, Sergiu Porumboiu, a explicat importanţa lucrărilor executate de gălăţeni:

„Oamenii au strâns din puţinul pe care îl aveau şi au plătit aceste lucrări tocmai în ideea de a-şi reduce factura la încălzire şi de a tremura mai puţin peste iarnă”.

„Un cunoscut al meu a făcut asta pentru părinţii care aveau în apartament şi o centrală termică şi au spus că, de când au făcut anveloparea, centrala nu prea mai porneşte pentru că nu e nevoie să suplimenteze căldura din apartament”.

„Funcţionarii publici, însă, nu ştiu cum să complice situaţiile cetăţenilor şi se caută cu acul în lege, ceea ce mi se pare absurd. Au fost voci care au cerut până şi răzuirea polistirenului de pe faţade! Dacă în ritmul acesta continuă lucrările de termoizolaţie în ţară, o să finalizăm termoizolarea în 200 de ani”.

„Să nu se confunde reabilitarea termică a clădirii şi termoizolarea clădirii. Termoizolarea clădirii face parte din reabilitarea termică, care mai cuprinde şi izolarea terasei de la bloc, schimbarea sistemului de producere a agentului termic, ţevi, instalaţii”, a declarat arhitectul Sergiu Porumboiu.

Termiozolaţia ideală

„Cei care au făcut  termoizolaţia de 5 cm o vor completa  până la 10 cm, pentru că nu putem avea variaţii. Termoizolaţia până la 5 cm nu e eficientă”.

„Pentru Galaţi ar trebui minim 7,5 cm. Pentru o casă bine izolată ar trebui să ne ducem spre un 20-25 cm pentru a avea pierderi cât mai mici de căldură”, a spus preşedintele Ordinului Arhitecţilor, filiala „Dunărea de Jos”.

Citit 1353 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.