Marius Stan le cere competitorilor pentru Hotel Faleza să se retragă

Marius Stan le cere competitorilor pentru Hotel Faleza să se retragă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Licitaţie aranjată – în sensul bun * Doar Primăria să liciteze!

Consilierul liberal Marius Stan (FOTO) face lobby pe lângă participanţii la licitaţia pentru cumpărarea Hotelului „Faleza” să se retragă, pentru ca Primăria să poate cumpăra un sediu nou. Practic, un dar făcut oraşului, la preţ accesibil, fără să împovăreze bugetul local…

O fi acesta un  „aranjament”, dar este unul pe faţă şi în scop nobil. Unde mai pui că a şi găsit o primă deschidere: „Spre surpriza mea plăcută, una din firme, la apelul pe care l-am făcut – surprinzător, [patronul] nici măcar nu este din partid, de-al nostru – a zis că renunţă".

„În condiţiile date, la preţul de plecare al licitaţiei, este o oportunitate care nu trebuie ratată de Primărie. Din nefericire, se pare că dedicaţia e făcută pentru altcineva, nu pentru Primărie!” Consilierul încearcă deci să convingă inclusiv  pe cel pentru care (cu câtă cheltuială s-a ajuns aici?) ar fi fost făcut aranjamentul…

Cum toţi competitorii înscrişi până ieri la licitaţie erau din Galaţi,  consilierul liberal a făcut prin intermediul presei gălăţene „un apel de suflet” către oamenii de afaceri care participă la licitaţie:

„Să facă tot posibilul ca Primăria să câştige licitaţia! Mi se pare lucrul cel mai bun şi mai onest pe care l-ar putea face pentru gălăţeni, pentru că aici au câştigat o pâine albă, aici au investit banii, aici şi-au dezvoltat afacerile! Ar fi un gest de a întoarce către oraş a ceva din ceea ce  au primit de la oraş. Să fie primit câte lucrări au derulat cu Primăria pe bani publici!”.

Consiliul Local a aprobat participarea la licitaţia pentru achiziţia Hotelului „Faleza”, pentru amenajarea acolo a unui nou sediu al Primăriei Galaţi, vechiul sediu fiind retrocedat. Consilierii liberali au spus „da” încă de la început:

„Era o oportunitate pe care nici măcar nu trebuia să o mai discutăm! – spune acum Marius Stan. Acest preţ de un milion şi ceva de lei, cât este, dacă facem socoteala  numai la cei 3.500 mp. cât este sub şi în jurul hotelului, nu se plăteşte nici terenul cu banii ăştia! Deci este mai mult decât evident că este o dedicaţie făcută pentru cineva…”.

Citit 816 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.