Vega a câştigat Hotelul Faleza

Vega a câştigat Hotelul Faleza
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Hotelul Faleza are, începând de ieri seară, un nou proprietar - firma Vega Company. Complexul hotelier Faleza Galaţi şi terenul aferent, de 3.586 metri pătraţi, au fost adjudecate de Vega cu suma de 2,67 milioane de euro.

Adăugând însă TVA şi celelalte cheltuieli, suma finală se va ridica la aproximativ 3,5 milioane de euro. O valoare substanţială dacă avem în vedere că preţul de pornire a licitaţiei a fost de 1,16 milioane de euro.

Pentru hotelul de la Dunăre au licitat nu mai puţin de 5 firme gălăţene: Vega – patronată de Corneliu Istrate, SC Silvano SRL – patronată de Radu Cosca (care s-a clasat pe locul 2), SC Dunărea SA, firma omului de afaceri Sandu Traian, Port Bazinul Nou – a lui Corneliu Găvăneanu şi SC Derpan SRL – firmă printre ai cărei acţionari se numără şi Constantin Răgălie. Când spiritele s-au încins licitaţia a devenit mai degrabă o bătălie a orgoliilor şi a vanităţii, raţiunea economică fiind lăsată pe planul al doilea.

„Preţul mic – o capcană”

Ce s-a întâmplat la licitaţia din staţiunea Neptun am reuşit să aflăm de la unul dintre participanţi, omul de afaceri Sandu Traian, care, de altfel, a fost primul care l-a felicitat pe învingător. Sandu Traian ne-a mărturisit că a fost o competiţie absolut corectă şi că e mai interesant ce se va întâmpla de acum încolo.

„În presa ultimelor zile a fost o dezbatere falsă despre preţul mic de pornire a licitaţiei, stabilit printr-o evaluare foarte slabă. A fost de fapt o capcană a organizatorilor, prin care au căutat să atragă cât mai multe firme. Şi ne-am bătut cinci firme gălăţene pentru ca în final să plece din Galaţi un capital foarte mare, cu care s-ar fi putut face multe şi de care oraşul ar fi avut nevoie”, ne-a declarat Sandu Traian.

Banii obţinuţi în urma licitaţiei vor merge în dividende la Ministerul Turismului, care deţinea 51 la sută din acţiuni şi la SIF Transilvania.

Hotelul este un activ de care noul proprietar va putea să dispună aşa cum crede de cuviinţă. Nu putem neglija nici interesul pe care Primăria l-a arătat vreme de o săptămână pentru Hotelul Faleza şi nici informaţiile neoficiale care circulă prin oraş cum că municipalitatea ar fi interesată să obţină hotelul de la câştigătorul licitaţiei. 

Sandu Traian ne-a mai spus că i s-ar părea aproape normal ca Primăria să îşi atingă scopul de a avea un nou sediu.  

CITEŞTE AICI ŞI Prefectul Cosmin Păun: „Hotelul Faleza nu este potrivit pentru Primărie”

Citit 3299 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.