Unde facem Primărie?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În opinia viceprimarului PNL Mircea Cristea, municipalitatea ar cam trebui să-şi ia adio de la Hotelul Faleza şi să se gândească la construirea unui noi sediu de primărie, timp în care să achite chiria către proprietarul imobilului din Domnească.

Liberalul a ţinut să contrazică discuţiile purtate pe la colţuri sau chiar în comisiile de specialitate ale CL că municipalitatea ar putea prelua Faleza de la câştigătorul licitaţiei.

„Nu putem face acest lucru pentru că existând o expertiză iniţială a statului pentru punerea în vânzare, nu poţi să dai de două sau de trei ori preţul stabilit. Clădirea face şi trei milioane de euro, e frumoasă, dar personal şi o să-mi sfătuiesc şi colegii, o să ne abţinem”.

„Există un precedent care a costat enorm Consiliul Local Baia Mare. Riscăm ceea ce a păţit primarul Cristian Anghel la Baia Mare. Subiectul este închis, o să trebuiască să mergem în continuare pe varianta construirii unei Primării  noi şi să rămânem aici cu chirie cât timp vom construi”, a declarat viceprimarul.

Potrivit presei naţionale, primarul municipiului Baia Mare, liberalul Cristian Anghel, a fost condamnat la închisoare pentru abuz în serviciu şi i s-a interzis dreptul de a ocupa sau de a fi ales într-o funcţie publică.

Procurorii anticorupţie i-au imputat edilului un prejudiciu de aproximativ 400.000 euro după ce Consiliul Local Baia Mare a aprobat achiziţionarea unui bloc la preţul de 544.500 euro de la o asociaţie familială care cumpărase imobilul cu puţin timp înainte de a se face tranzacţia cu municipalitatea, cu numai 150.000 euro.

Vicele a admis că dacă oamenii de afaceri nu s-ar mai fi bătut, şi o singură persoană ar fi cumpărat clădirea cu preţul de plecare atunci, fără discuţii, Primăria ar fi putut să o preia.

A cui e vina?

Viceprimarul nu crede că juriştilor din Primărie li s-ar putea imputa faptul că nu au ştiut că nu putem participa la licitaţie. „În România funcţionează ca şi în sistemul nostru solar vreo 6-7 milioane de meteoriţi sub formă de OUG şi din când în când îşi mai aduce aminte de ele cineva”.

„OUG care nu ne-a permis participarea la licitaţia pentru Faleza are ca raţiune faptul că un bun al statului nu se transmite cu plată către altă autoritate a statului. În mod normal, având în vedere nevoia mare de sediu, statul ar fi trebuit să ne transfere fără plată această proprietate”.

„Primăria construită de gălăţeni special în acest scop este a CFR. Primăria a pierdut procesul de revendicare la începutul lui 2007. Am pierdut într-un mod care ne-a lăsat fără speranţă”.

„În mod normal ar fi trebuit să avem o compensaţie. Este o clădire reprezentativă, cu spaţii generoase, la Dunăre, cu o curte mare pentru parcare. Suntem dezamăgiţi că nu am reuşit să luăm clădirea”, a declarat viceprimarul.

Citit 520 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.