„Hotelul Faleza nu este potrivit pentru Primărie”

„Hotelul Faleza nu este potrivit pentru Primărie”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Hotărârile prin care aleşii locali au decis participarea Primăriei Galaţi la licitaţia pentru Hotelul Faleza şi au modificat bugetul pentru a putea susţine financiar acest demers au ajuns pe masa prefectului judeţului Galaţi, Cosmin Păun, dar n-au mai aşteptat şi verdictul acestuia privind legalitatea.

Cosmin Păun (FOTO) a trimis o adresă administraţiei locale prin care a atras atenţia că nu poate participa la licitaţie, dar corespondenţa a ajuns târziu. Prefectul ne-a explicat că, procedural, hotărârile erau corecte, doar că era o problemă legată de participarea la licitaţie.

„Eu le-am semnalat acest lucru, dar timpul a fost scurt şi s-au grăbit. Primăria ar fi putut să participe la licitaţie, dar actul a fi fost ilegal. Administraţiile nu sunt condiţionate de avizul de legalitate al prefectului. Dar riscă să se anuleze tot ceea ce au făcut în cazul în care nu primesc acest aviz. Consiliul Judeţului trimite cu o săptămână înainte de vot proiectele de hotărâre la analiză şi se sfătuiesc cu noi înainte de a lua o decizie pentru a nu ajunge în situaţia ca ulterior să o revoce sau modifice”, ne-a declarat prefectul.

În ceea ce priveşte nevoia de sediu a Primăriei, Cosmin Păun consideră că activitatea municipalităţii are o parte administrativă, legată de relaţia cu cetăţeanul, şi o parte de reprezentare. Întrebat la o conferinţă de presă, prefectul a spus că şedinţele de Consiliu Local s-ar putea desfăşura asemenea celor de Consiliu Judeţean în sala mare a Palatului Administrativ.

Prefectul consideră că tot în Palatul Administrativ s-ar putea rezolva şi partea de reprezentare a Primăriei: „Cum poţi să duci o delegaţie străină la Primărie? Cum să o primeşti pe uşa din dos şi să nu existe un birou în care să poată fi primită şi protocol?”, s-a întrebat retoric prefectul.

Ca simplu cetăţean al Galaţiului, Cosmin Păun crede că Hotelul Faleza nu este potrivit pentru un sediu de Primărie. „Este total inadecvat. Nu se poate transforma un hotel în sediu administrativ. Cum să faci Primărie pe un deal, care are ca acces o străduţă de 4 metri”, a declarat Cosmin Păun.

CITEŞTE AICI ŞI Vega a câştigat Hotelul Faleza

Citit 2341 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.