Proiectarea anvelopării „ia pielea de pe om”

Proiectarea anvelopării „ia pielea de pe om”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Deputatul Florin Pâslaru poartă negocieri pentru înjumătăţirea preţului *

Preţul proiectului pentru izolarea termică a blocurilor este exagerat, crede deputatul PSD Florin Pâslaru. După ce a citit un articol în „Viaţa liberă” care informa despre soluţiile găsite de administraţia municipiului, Pâslaru a stat de vorbă cu primarul şi viceprimarul Ciumacenco.

„L-am contactat telefonic şi pe dl Porumboiu, preşedintele Asociaţiei Arhitecţilor din Galaţi şi prima mea întrebare a fost: de ce totuşi costă atât de mult pentru o famile: 200 de lei pentru proiect? Păi dacă dacă avem un bloc cu 60 de apartamente, ca să nu spun un bloc cu 80 de apartamente, înseamnă că arhitectul care face proiectul câştigă destul de mulţi bani!”

Deputatul a făcut un calcul şi a ajuns la concluzia că „pe arhitect îl costă undeva la 10–15 lei pentru o familie. Şi atunci, diferenţa până la 200… ?”

Pâslaru observă chiar o doză de cinism: „Mi-a plăcut când arhitecţii au spus, prin vocea domnului Porumboiu, «Domnule, noi venim în sprijinul asociaţiilor de proprietari, de locatari şi facem aceste proiecte».  Păi, e normal că vii, pentru că ai de lucru!”

„Dar asta nu înseamnă să iei pielea de pe om! Mi se pare destul de scump… Am avut o discuţie cu dl Porumboiu, mi-a spus că încearcă să aducă arhitecţii la masa verde şi să-i convingă să meargă la 100 de lei. Dar şi aşa este destul de mult”.

Citit 1630 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.