„Război fratricid” între Electrocentrale şi Apaterm

„Război fratricid” între Electrocentrale şi Apaterm
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Viceprimarul PNL Mircea Cristea (FOTO) a anunţat ieri că Electrocentrale a blocat contul escrow de la Apaterm şi că măsura poate duce la blocarea activităţii, mai ales într-un moment riscant – în noiembrie.

„Este un gest pervers pentru că, în aparenţă, nu este o blocare a activităţii, dar societatea este lăsată fără mijloace de rezolvare a eventualelor probleme apărute. Măsura, în afara logicii economice elementare, nu a fost cerută de Romgaz, ci de Electrocentrale”.

„E un război fratricid când omul tău îţi blochează contul. Nu se pot face cheltuieli de întreţinere, de reparaţii – asemenea intervenţii apar în fiecare zi - şi mă tem că vor intra în incapacitate de lucru, nu de plată. E fără precedent ce se întâmplă. E foarte grav, pentru că nu poţi să laşi oraşul fără căldură”, a declarat Mircea Cristea.

Viceprimarul a mai spus şi că încasările au scăzut incredibil din cauza Legii 175 „date de trei parlamentari gălăţeni a căror singură grijă e să mai capete un mandat”. Mircea Cristea şi-a exprimat şi suspiciuni legate de calculul facturii de producere a energiei termice, un produs secundar.

Liberalul a lansat şi o posibilă cale de rezolvare a problemelor legate de uriaşele datorii ale gălăţenilor la căldură. Potrivit lui Cristea, în primăvară, Apaterm ar putea declara insolvenţă, caz în care Electrocentrale va trebui să-şi recupereze singură banii de la oameni!

„Să-şi angajeze 20.000 de avocaţi să dea în judecată oamenii! A doua zi, înfiinţăm SC Apaterm 2, transferăm oamenii şi facem contracte noi, în termeni serioşi! Care e problema?”, a declarat pe jumătate în glumă, pe jumătate în serios, Mircea Cristea. 

„Ne facem datoria până la capăt”

Contactat telefonic, directorul general al SC Apaterm, George Cubasa, ne-a asigurat că atât societatea cât şi oamenii şi sindicatul îi sunt alături şi că îşi vor face cu toţi datoria până la capăt:

„După părerea mea, contul escrow nu poate fi blocat decât printr-un abuz de lege. Şi banca şi Electrocentrale încalcă regulile prevăzute de lege privind contul escrow şi fac ca acesta să nu mai poată fi operat pe un termen de 15 zile”.

„Contul îşi poate pierde caracterul escrow şi devine unul nul, un cont ce poate fi anulat. Vă asigur însă că îmi voi face datoria faţă de gălăţeni până la capăt”. 

Citit 1578 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.