Punctul de pensie 55 la sută!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi senatorul Marius Necula s-a dovedit fidel politicii şi programului de guvernare al PDL, la prima dezbatere a legii pensiilor, a votat diferit faţă de colegii de partid. Senatorul a susţinut amendamentul PSD privind diferenţierea vârstei de pensionare pentru femei şi bărbaţi.

Celor care i-au reproşat acest lucru le-a explicat că nu putea să nu ţină cont de solicitarea Uniunii Judeţene a Pensionarilor Galaţi. „M-am bucurat când preşedintele Traian Băsescu a retrimis legea în Parlament tocmai pe acest motiv. Am profitat de readucerea legii în Senat pentru a face un amendament pe care l-am depus la Comisia de Muncă a Senatului”.

„Am propus creşterea punctului de pensie la 55 la sută din salariul mediu brut pe economie. PSD susţine punctul de pensie la 45 la sută ceea ce este nesustenabil, deoarece adânceşte deficitul, dar nu rezolvă nici problema unui trai decent pentru pensionari”, ne-a declarat senatorul.

Creşterea valorii punctului de pensie la 55 la sută, spune parlamentarul, le-ar fi putut oferi măcar un trai decent pensionarilor. Senatorul se aştepta ca democrat-liberalii să nu fie de acord, dar a avut ocazia să descopere că nici PNL şi PSD nu l–au susţinut şi au votat pentru respingerea amendamentului.

„Asta dovedeşte că susţinerea lor pentru punctul de pensie la 45 la sută este pur politică şi populistă”, a declarat Necula. 

Citit 614 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.