Deputatul Boldea trimite Curtea Constituţională în şomaj

Deputatul Boldea trimite Curtea Constituţională în şomaj
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce şeful statului a făcut de ruşine Curtea Constituţională, iată că unul dintre cei mai fideli susţinători ai săi e gata să lase Curtea în şomaj tehnic.

Deputatul PDL Mihail Boldea (FOTO) ne-a declarat că va depune luni un proiect de lege menit să lase Curtea Constituţională fără principala sa atribuţiune, aceea de a decide soarta legilor. Deputatul a ajuns la concluzia că deciziile CC nu creează decât haos.

Politicianul ne-a adus două argumente în războiul său cu înaltul for. Primul vizează decizia CC de a declara neconstituţionale actele normative privind despăgubirea deţinuţilor politic.

„Eu m-am bătut pentru drepturile foştilor deţinuţi politici şi mi se pare inadmisibil ca aceştia să nu mai fie despăgubiţi”, ne-a declarat deputatul.

Al doilea motiv de revoltă împotriva CC este decizia că Legea sindicatelor, potrivit căreia salariaţii care sunt membri în conducerea organizaţiilor sindicale au dreptul la o reducere de 3-5 zile a programului de muncă pentru activităţi sindicale, fără afectarea drepturilor salariale, este neconstituţională.

„Curtea Constituţională a ajuns să facă politică economică, fiscală, este mai puternică decât orice structură statală”, ne-a declarat Boldea. Concret, parlamentarul vrea ca atribuţia CC să fie preluată de plenul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Şi în loc să stabilească nouă judecători ai Curţii Constituţionale viitorul şi constituţionalitatea actelor normative s-o facă 140 de judecători ai Curţii de Casaţie şi Justiţie, care, spune deputatul, nu sunt aserviţi politic.

Cum?

Deşi politicianul susţine că nu vrea să modifice decât Legea 47 privind atribuţiile Curţii Constituţionale – instituţie care nu vedem ce rost va mai avea dacă i se ia principala raţiune de a fi şi a funcţiona – demersul său nu va putea fi posibil decât dacă modifică şi Constituţia României.

Legea fundamentală a statului  prevede negru pe alb „Curtea Constituţională se pronunţă asupra constituţionalităţii legilor, înainte de promulgarea acestora, la sesizarea Preşedintelui României, a unuia dintre preşedinţii celor două Camere, a Guvernului, a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a Avocatului Poporului, a unui număr de cel puţin 50 de deputaţi sau de cel puţin 25 de senatori, precum şi, din oficiu, asupra iniţiativelor de revizuire a Constituţiei”.

Deci ajungem tot de unde am plecat. Ca să nu mai spunem că, potrivit legii, CC este independentă faţă de orice altă autoritate publică şi se supune numai Constituţiei.

Dar Boldea susţine că va găsi o soluţie pentru a lăsa CC fără job. Să mai spunem că unul dintre actualii judecători ai CC i-a fost profesor la Facultatea de Drept? Mai bine nu.

Citit 798 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.