Viitorul portului Galaţi - N-am fost, nu ştim!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Deputatul Dobre, supărat că gălăţenii n-au fost la Summitul Dunării * „Atunci când ne uită Guvernul, autorităţile locale trebuie să-i aducă aminte!”

„Sunt neplăcut surprins că la Summitul Dunării de la Bucureşti autorităţile locale ale Galaţiului, atât numite cât şi alese, nu au fost prezente! Este un semn de desconsiderare a Galaţiului, care se manifestă peste tot!” – a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Organizaţiei Judeţene PNL; deputatul Victor Paul Dobre. 

Şeful liberalilor gălăţeni crede că şi autorităţile locale trebuiau să se implice, dar în primul rând că Guvernul demonstrează că desconsideră oraşul nostru.

„Una din direcţiile majore în perspectiva deceniului următor pentru Galaţi este relansarea activităţii portuare, aşa cum a fost odată. Din păcate, n-am fost la iniţiere - nu ştim dacă vom fi implicaţi. Cred că atunci când ne uită Guvernul, autorităţile locale trebuie să-i aducă aminte!”

Deputatul a anunţat că va susţine o declaraţie în Parlament pe această temă. Pentru că, nu-i aşa, şi parlamentarii ai trebui să aibă ţinere de minte.

Atenţie la fondurile de Mediu!

Deputatul Dobre este convins şi că urmează să se discute în continuare pe marginea problemelor de Mediu privind fluviul „şi aici sunt finanţări importante”. De acestea ar putea ţine inclusiv siguranţa oraşului faţă de viitoarele inundaţii: „ce facem dacă mai vine odată Dunărea mare, ce facem  cu Brateşul, ce facem cu Prutul, ce facem cu malul celălalt?”

Soluţiile ar putea fi găsite cu finanţare europeană, „dar trebuie să fim acolo şi să fim luaţi în consideraţie. Nici n-am fost, nici n-am fost luaţi în consideraţie!”

Ce-am fost şi ce-am ajuns!

Liberalul a amintit că la constituirea Euroregiunii „Dunărea de Jos” (la care a participat în calitate de prefect, la Ismail şi Galaţi), la noi a avut loc întâlnirea între preşedinţii României şi Republicii Moldova – „singura întâlnire din istoria Galaţiului la nivel de şefi de stat” şi tot aici s-a semnat pentru constituirea entităţii interstatale.

În timp ce „astăzi înregistrăm un regres – nu mai existăm pe harta României şi a Europei! Galaţiul, care este cel mai mare port pe Dunăre! Nu există pe tot parcursul Dunării, de la Regensburg încoace, un port mai mare!”

Deputatul a reamintit faptul că la mijlocul secolului XIX, Comisia Europeană a Dunării a fost înfiinţată la Galaţi, iar Administraţia Fluvială a Dunării de Jos funcţionează în oraşul nostru: „Este inadmisibil să nu fim luaţi în considerare!”

Citit 531 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.