Birurile pe 2011, în dezbatere

Birurile pe 2011, în dezbatere
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Proiectul de hotărâre prin care se stabilesc taxele şi impozitele pe anul 2011 se află deja în dezbatere pe site-ul Primăriei municipiului Galaţi şi ar putea intra pe ordinea de zi la şedinţa viitoare a Consiliului Local.

Nu-i rău să aflaţi din vreme ce vi se pregăteşte. Vestea bună este că Primăria propune menţinerea impozitelor şi taxele locale prevăzute în Codul fiscal în sume fixe la nivelul practicat în anul 2010 şi aplicarea cotelor de impozitare utilizate în anul 2010 pentru calcularea unor impozite şi taxe locale.

Deci dacă v-aţi plătit impozitele pe 2010, ştiţi cât veţi scoate din buzunar birurile pe anul viitor. Există însă şi excepţii. Primăria ar vrea să diferenţieze impozitul pentru nave de sport şi agrement în funcţie de lungimea acestora.

Autorităţile iau în calcul şi menţinerea taxelor speciale pentru finanţarea activităţii de ecarisaj, taxei pentru staţiile fixe pentru telefonia mobilă şi taxelor pentru eliberarea în regim de urgenţă a certificatelor de atestare fiscală şi a fişelor pentru înmatricularea mijloacelor de transport.

Noutăţi costisitoare

Taxa de habitat şi-ar putea modifica valoarea, de la 47 de  lei de persoană pe an la 50 de lei de persoană pe an, majorare impusă de acoperirea cheltuielilor cu colectarea, transportul şi depozitarea deşeurilor menajere.

Potrivit calculului autorităţilor, ulterior această taxă poate fi modificată în funcţie de tariful pentru activitatea de depozitare la depozitul realizat prin proiectul ISPA.

Municipalitatea ar putea introduce taxe speciale pentru eliberarea la urgenţă a certificatului de nomenclatură stradală, a certificatului de urbanism şi a autorizaţiei de construire/desfiinţare

Generozitate fiscală

Pentru cei mai conştiinicioşi dintre contribuabili, autorităţile vor să acorde în continuare  bonificaţiile de zece la sută pentru persoanele fizice care achită integral, la primul termen de plată, impozitul pe teren, impozitul pe clădiri sau impozitul pe mijloacele de transport.

Se menţin, de asemenea, în proiectul de stabilire a taxelor şi impozitelor pe 2010 facilităţile acordate persoanelor fizice care execută lucrări LEGALE de reparaţii la imobile şi facilităţile pentru gălăţenii cu venituri reduse.

Citit 694 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.