Lucrări la vechiul Pavilion Central al unității medicale de la Gănești

Lucrări la vechiul Pavilion Central al unității medicale de la Gănești
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

La Unitatea Medico-Socială (UMS) Gănești au început lucrările de refacere a vechiului Pavilion Central, parte a unei investiții mai ample, în valoare de 10 milioane de lei, derulată de Consiliul Județean (CJ) Galați printr-un proiect cu fonduri europene.

Aceste lucrări de modernizare a unității medicale vin după ce, în 2020, la Gănești a fost construit și dat în folosință un nou spital, cu toate dotările necesare pentru pacienții cu boli psihice grave.

”După ce am construit o clădire nouă pentru îngrijirea pacienților de la UMS Gănești, acum lucrăm și la modernizarea vechilor pavilioane. Este vorba despre trei clădiri construite acum mai bine de 100 de ani, care vor fi refăcute total, astfel încât să ofere condiții la fel de bune ca în noua clădire pe care am inaugurat-o în 2020.

În acest moment, constructorul lucrează la Pavilionul Central, care va fi consolidat și refăcut aproape de la zero. Fundația va fi consolidată, pereții vor fi cămășuiți, iar tot ce este neconform va fi înlăturat. Mai mult, se vor realiza și injectări cu soluții hidrofobe pentru combaterea infiltrațiilor și a fisurilor. De asemenea, va fi construit și un acoperiș nou, vechiul fiind deja demolat. În plus, va fi refăcut sistemul de climatizare, vor fi montate panouri solare și un sistem de umbrire cu reglare automată, toate acestea fiind integrate într-un sistem inteligent de automatizare și management energetic”, a declarat președintele CJ Galați, Costel Fotea.

În noul Pavilion Central, saloanele vor avea doar două paturi, față de cele cu patru sau șase paturi de până acum. De asemenea, în cadrul aceste ample investiții vor fi refăcute și Pavilioanele I și II, ce făceau parte din vechea structură a unității medicale de la Gănești.

Citit 1182 ori Ultima modificare Vineri, 23 Februarie 2024 13:02

1 comentariu

  • postat de Justițiar
    Vineri, 23 Februarie 2024 13:21
    178.138.98.***
    mai terminați cu spălatul banilor .... DNA ar trebui să cerceteze...de ani de zile cheltuiți banii publici acolo...să se verifice câți bani a mâncat ospiciul...
    2
    1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.